Sommerskole - for deg med stryk eller IV

Står du i fare for å få 1 eller ikke vurdering (IV) i et fag når du avslutter skoleåret? Eller har du gått ut av videregående skole tidligere og mangler karakter i et fag? Meld deg på sommerskolen og fullfør vitnemålet ditt! Påmeldingsfristen er 11. juni.

Skilt med «Love to learn» - Klikk for stort bildeDu kan melde deg på sommerskole og fullføre fag du tidligere har fått stryk eller IV i. Tim Mossholder, Unsplash  

Viken tilbyr sommerskole for elever med karakteren 1 eller ikke vurdering (IV) i et fellesfag fra vg1 før 2021, vg2 og vg3.

Tilbudet gjelder også lærlinger som mangler et fag for å få fagbrev. Forutsetningen er at dette er fag med såkalt «lokalt gitt» eksamen – altså at skolen selv lager oppgaven og arrangerer eksamen.

På sommerskolen går du opp til eksamen i faget på kursets siste dag.

Les mer og meld deg på sommerskole

I perioden 23.juni til 2.juli har Malakoff fått mulighet til å tilby sommerskole i disse fagene:

NAT 1001

MA 1PY og MAT 1001

NORSK muntlig nor 1213

REL 1001

HIS 1003

NAT PB 1003

Velg fag og skole

10 videregående skoler i Viken gjennomfører sommerskole i ulike fag. Du kan velge fritt både kurs og skole i hele fylkeskommunen hvis du har karakteren 1 eller IV i faget du søker om plass på. Det er en forutsetning at du har folkeregistrert adresse i Viken og går på eller har gått på en skole i Viken.

Skolene tilbyr kurs i fellesfag med lokalt gitt eksamen, som for eksempel matematikk, naturfag, norsk, engelsk, historie og religion.

Målet med sommerskolen er å sikre at så mange elever som mulig klarer å fullføre og bestå videregående opplæring, slik at de har et godt utgangspunkt for jobb eller videre utdanning.

Fylkesråd for utdanning og kompetanse i Viken, Siv Henriette Jacobsen

Gjelder ikke årets Vg1-elever

Det er ikke planlagt kurs og eksamen for årets vg1-elever som har hatt undervisning etter nye læreplaner (LK2020).

Til toppen