Stort sosialistisk flertall i skolevalget på Malakoff

Hvis elevene på Malakoff hadde bestemt hvem som skal styre Moss og Østfold fylkeskommune de neste fire åra, ville de sosialistiske partiene fått størst tillit. Til sammen fikk disse 54,9 prosent av stemmene.

Fire elever bak bord med stemmeurner foran seg.  - Klikk for stort bildeElever fra vg3 satt vakt og passet på at stemmegivingen gikk riktig for seg. Sheeba Bashir

Arbeiderpartiet fikk flest stemmer med hele 31,4 prosent. Nest største parti ble SV med 20,8 prosent. Partiet Rødt fikk 2,7 prosent.

Senterpartiet står igjen med 6 prosent og MDG med 3,3.

Så følger FrP med 14,9 og Høyre med 12. Venstre fikk 2,6 prosent og KrF 0. Den etablerte borgerlige fløyen ville fått til sammen 29,5 prosent.

Pensjonistpartiet fikk 1,2 prosent, Liberalistene 0,6, Industri- og næringspartiet 0,9 og Partiet Sentrum 1,5. Det var kun partier som stiller til valg i fylkestingene som var invitert til skolevalget i Viken-skolene.  

Av 1032 elever var det 755 som stemte. Det blir en valgdeltakelse på 73,2. Det var 78 blanke stemmer, noe som tyder på at 7,5 prosent synes det er vanskelig å velge ett parti.

Skolevalget på Malakoff ble gjennomført som et vanlig valg der elevene måtte identifisere og registrere seg og gå i tildekkede avlukker for å velge sitt parti. Elever fra vg3 stilte som vakter.