Tilbud om vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse

Folkehelseinstituttet anbefaler at ungdom i alderen 16–19 år vurderer å vaksinere seg mot meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse). På Malakoff tilbyr vi denne mandag 20.mars, mot en egenandel.

Avfotografering av informasjonsskriv om smittsom hjernehinnebetennelse.  - Klikk for stort bildeDette er informasjonsskrivet Folkehelseinstituttet gir ut til ungdom om smittsom hjernehinnebetennelse. Du kan lese mer ved å gå inn på lenka lenger ned i teksten. Folkehelseinstituttet

Smittsom hjernehinnebetennelse kommer av meningokokk-bakteriene, som kan gi livstruende sykdom som blodforgiftning og hjernehinnebetennelse. En av ti som blir syke dør, og rundt 20 prosent får varige skader. Det er vanlig å ha meningokokker i halsen uten at man blir syk, men selv om du ikke blir syk, kan du likevel smitte andre.

Derfor anbefaler Folkehelseinstituttet at ungdom mellom 16-19 år tar vaksine. Beklageligvis tilbys ikke vaksinen gratis, men de som ønsker den må betale en egenandel på 400,- kroner. Alle vg2-elever, og vg3-elever som ikke fikk tatt vaksine forrige skoleår, får tilbudet.

- Vi ber kontaktlærer i alle vg2 klasser om å ta opp bestilling innen torsdag 9.februar, slik at det blir klassevis vaksinasjon mandag 20.mars, forteller helsesykepleier Cecilie på Malakoff. 

Elevene kan betale med vipps eller bankkort den dagen de får vaksina.

Du kan lese mer om smittsom hjernehinnebetennelse på Folkehelseinstituttets sider: Smittsom hjernehinnebetennelse

Til toppen