Transport og logistikk på Malakoff

Hvis du velger teknologi- og industrifag på Malakoff på vg1, kan du velge transport- og logistikklinja på vg2. Da kan du for eksempel bli yrkessjåfør eller logistikkoperatør. Elever på transport og logistikk får demonstrert hvordan kranbilen til kristoffer Iversby virker. - Klikk for stort bildeIversby demonstrerer løftekrana på kranbilen sin. Merete Kildahl  

Vg2 transport og logistikk handler om håndtering og transport av gods og personer. Elevene får mulighet til å ta og få dekket det meste av utgiftene til førerkort klasse B, (vanlig bil) i skolen. 

Elever som vil bli yrkessjåfører skal ut i lære.  Det vil si de skal ha lærekontrakt innenfor yrkessjåfør-yrket. Logistikkfaget har læretid med 2 års kontrakt innefor lager/terminal.

Opplæringskontoret opplyser at det er stor etterspørsel etter lærlinger til yrker innenfor transport og logistikk.

- Bransjen trenger 1.000 nye sjåfører hvert år fram mot 2030 og medlemsbedriftene våre etterspør lærlinger, sier Liv Marit Nordli ved Opplæringskontoret for service og samferdsel SA.

Programfagene du har på linja skal bidra til at du lærer å jobbe sikkert og effektivt innenfor regelverket, og at du gjennom arbeid med ulik teknologi, verktøy og maskiner utvikler mestringsfølelse og håndlag. 

Malakoff har leid en egen lagerhall i nærheten av skolen og kjøpt inn trucker til deler av opplæringen.

Du vil også få opplæring i hvordan du kan minimere energibruken og miljøbelastningen i yrket.  Transport og logistikk har fokus på yrkesidentitet og stolthet i faget. I tillegg jobbes det med etisk bevissthet gjennom å utfordre elevene til å reflektere over hvordan respekt for og forståelse av mennesker og regelverk utgjør et viktig grunnlag for å unngå sosial dumping.

Vg2 transport og logistikk skal bidra til å gi kunnskap om hvordan aktørene i arbeidslivet samarbeider for å utvikle et bedre arbeidsliv. Programfagene gir elevene kompetanse til å avlegge løyveeksamen hos Statens vegvesen.

Les mer på vilbli.no

Til toppen