Vi tilbyr voksenopplæring i logistikkfaget

Malakoff vil fra høsten tilby voksenopplæring i logistikkfaget. Er du interessert i logistikk og vil jobbe på lager eller i terminal? Vil du omskolere deg og satse på et yrke med gode jobbmuligheter? Da kan Malakoffs nye tilbud være noe for deg.

Ung mann sitter inne i en gul truck og ser opp.   - Klikk for stort bildeTruckførerbevis er en av kompetansene du får når du velger logistikkfaget. PS Press

Tilbudet er helt nytt i Mosse-regionen og etterspurt av logistikknæringen. Det er mange store varelagre i regionen vår, også et av største varelagrene i Norge ligger få mil unna. 

Hva er logistikkfaget?

Logistikkfaget handler om lagring, interntransport og klargjøring av varer og gods til forsendelse. Du får utvikle kompetanse i logistikkoppgaver i bedrifter og på person- og godsterminaler der vareflyt er en del av virksomheten. Faget skal bidra til at samfunnet har en sikker og effektiv måte å organisere samferdsel og ivareta andres verdier under transport og lagring. Faget skal også bidra til at arbeidslivet har strukturerte og løsningsorienterte logistikkoperatører med kompetanse innenfor planlegging, drift og organisering av transport internt og eksternt. 

I logistikkutdanningen på Malakoff får du både truckførerbevis, muligheter til å ta førerkort klasse B og opplæring i kran- og løfteutstyr.

To store lastebiler og en truck parkert ved siden av hverandre i en stor hall. - Klikk for stort bildeMalakoff har en egen stor transporthall der mye av opplæringen i logistikkfaget foregår. PS Press

Nytt tilbud til voksne

Hittil har Malakoff hatt tilbudet til videregående elever fra 15-21 år. Nå kommer også tilbudet til voksne fra 21 år og oppover. Uansett utdanning eller jobb-bakgrunn, kan du nå omskolere deg til et nytt fag, der etterspørselen etter lærlinger og arbeidskraft er stor.

Hvis du ikke har vg1 og vg2 (videregående skole) fra før, får du også tilbud om å ta disse to årene på halvannet år. Etter ett år med logistikkfag (vg3) skal du ut i lære i bedrift før du tar fagbrev. 

Her kan du lese mer om logistikkfaget og hva det inneholder.

Bransjen er positive

Tom Wilhelm Midthun ved Asko sentrallager kjøl i Vestby er svært positiv til tilbudet:  - Ja, det er alltid behov for dyktige og interesserte medarbeidere i vår bransje. I tillegg utvider ASKO med nytt lager i Moss. Jeg oppfordrer til og tror at bransjen tar ansvar og vil stille med både lærlingplasser og arbeidspraksis. Vi er alle tjent med å få folk ut i arbeid, sier Midthun til Malakoff vgs.

Meld deg raskt!

Fordi tilbudet er planlagt allerede fra august 2023, må du melde din interesse raskt - og senest innen 15.april.

Du kan sende e-post eller melding til fagleder Tarjei Grøan

Mobil: 901 69 751

Les mer om videregående utdanning for voksne.

En klasse med elever i transport og logistikkfaget holder opp store versjoner av bilduften Wunderbaum. i Bakgrunnen en stor transporthall.  - Klikk for stort bildeTransport- og logistikk er blitt en populær linje blant videregående elever. Og fasilitetene og mulighetene på Malakoff er gode. PS Press Jente i gul arbeidsdress i forkant. I bakkant transporthall og truck med truckfører.  - Klikk for stort bildeLogistikkfaget har stor etterspørsel etter lærlinger og arbeidstakere og er et trygt alternativ til en sikker jobb. PS Press