Du må stå opp for deg selv!

Som en del av vårens "Unike uker" hadde vi besøk av Mads Johan Øgaard som pratet om læringsforskjeller, bla dysleksi og dyskalkuli. 

Mads Johan er 29 år, og han er illustratør, animatør, foredragsholder og spes.ped. lærer. Hans lidenskap er å skape kunst som får andre til å tenke, spesielt innenfor bevisstheten om læringsforskjeller og mental helse. Mads Johan har selv dysleksi og dyskalkuli, og bruker sine erfaringer til å holde foredrag rundt disse og andre temaer. Han har blant annet jobbet mye med Statped, Dysleksi Norge og ADHD Norge.

I foredraget han holdt på Mysen vgs snakket han mye om at man som elev også har ett ansvar for å sto opp for seg selv, finne ut hva man trenger hjelp til. Skolens lærere, ppt, rådgivere osv skal bidra ved å legge til rette, men man må ta en stor del av ansvaret selv ved å stille seg spørsmålene: "Når har jeg det vanskelig? Hvordan er mine problemer, hvordan er det for meg? Hvilken hjelp kan fungere for meg nå?"

Han var opptatt av de sju læringsstiler, - at alle lærer forskjellig og må finne ut av hva som fungerer best for dem. For Mads Johan fungerer det feks veldig aller best å lære om han går tur og hører lydbok, det at han forflytter seg fysisk gjør at han også føler fremgang i det han leser. Slik får han bedre med seg det han skal lære. 

Mads Johan har laget en prisvinnende kortfilm om dysleksi, det anbefales virkelig å ta en titt på denne på YouTube.

I am dyslexic - kortfilm på YouTube
 

Til toppen