Smittevernråd på grønt nivå

Vi er heldigvis på grønt nivå, og de fleste smittevernregler gjelder ikke lenger. Det dukker allikevel opp noen spørsmål om hvordan vi nå skal forholde oss til smitte, smittevern og sykdom på skolen.   

Smittevernrådene som gjelder nå er:

  1. Syke personer skal ikke være på skolen. Det aller viktigste smitteverntiltaket er at syke personer holder seg hjemme.
  2. God hygiene. Hostehygiene er viktig for å begrense dråpesmitte, mens håndhygiene er viktig for å hindre kontaktsmitte.
  3. Godt renhold. Godt renhold forebygger kontaktsmitte.

Hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal du ikke møte på skolen selv om symptomene er milde. Dette gjelder også vaksinerte. Etter gjennomgått luftveisinfeksjon kan du gå på skolen når du er i bedring og tilbake i din vanlige form, og har vært feberfri i minst 24 timer, uavhengig om test er tatt. Du kan komme tilbake selv om du fortsatt har restsymptomer som rennende nese eller hoste, bare formen din er bra.

Smittevernmyndighetene anbefaler at personer med luftveissymptomer tester seg. Ingen kan nektes å komme på skolen, selv om de ikke er testet. Personer som får påvist korona skal isolere seg.

Skolen har ikke anledning til å tilby tester, og derfor må man selv kjøpe eller bestille de testene man trenger.

Fraværsreglene gjelder. MEN HUSK: dere trenger ikke dokumentasjon på alt fravær. Det er først når dere nærmer dere 10% i et fag at dette blir viktig. Det er fortsatt lov å være syk 😊

Til toppen