Oppfordring til selvtesting før skolestart mandag 3. januar.

Folkehelseinstituttet oppfordrer alle elever og ansatte i skoler om å ta en selvtest tidligst 24 timer før de møter på skolen etter juleferien. De som har gjennomgått covid-19, og de som har fått vaksinedose 3, trenger ikke å teste seg. 

Du kan lese mer her:
Skoler og barnehager - FHI

Skolen har dessverre ikke tester å dele ut. Man må derfor henvende seg til koronatelefonen i kommunen man bor i. For Indre Østfold er det tlf. 477 80 110 (åpen hverdager kl. 10 - 15). Vi kommer til å få flere tester til skolen i løpet av første skoleuke, men vi rekker ikke å få dem før skolestart 3. januar.

Hva gjør jeg hvis hurtigtesten er negativ? Hvis testen er negativ, altså at du ikke har fått påvist korona, kan du dra på skole/ jobb og leve som normalt.

Hva skal jeg gjøre hvis hurtigtesten er positiv? Ved positiv test skal du i isolasjon. Folkehelseinstituttet har lagt ut informasjon til deg som må i isolasjon.

Du må også bestille en PCR-test. Det gjør du her:

Bestill koronatest - helsenorge.no

En positiv test kan du også registrere selv på nettsiden Selvregistrering av koronatester og nærkontakter. Du logger deg inn med BankID/Buypass. Du kan registrere deg selv, eller dine foresatte kan gjøre det. Har du ikke mulighet til å bruke nettløsningen, kan du ringe Indre Østfolds koronatelefon 477 80 110 som er åpen hverdager kl. 10.00 – 15.00.

Dine husstandsmedlemmer skal være i karantene. Du finner mer informasjon og råd til nærkontakter og dem som er i karantene på Folkehelseinstituttets nettsider.

Til toppen