Reisebrev fra Erasmus+ prosjekt i Latvia

Det er mye reiseaktivitet om dagen, her kommer reisebrev fra elever og lærere på helse- og oppvekstfag som er på tur til Cecis i Latvia.

Utdanningsprogrammet helse- og oppvekstfag er på et Erasmus+ prosjekt i Latvia. Her er vi i byen Cesis, ca 9 mil nord for Riga. Vi ble hentet i minibuss med henger – uten setebelter-  og veistandard er som en god norsk distriktsvei med godt med telehiv.

På mandag formiddag besøkte vi Perle supportsenter, et dagtilbud for mennesker med ulike typer utfordringer. Mandag ettermiddag besøkte vi det lokale sykehuset. Her var det fortsatt restriksjoner på å bruke munnbind og sko- overtrekk. Elevene fikk en grundig undervisning i håndhygiene, og en omvisning på sykehuset samt informasjon om sykehusets drift og organiseringen av helsetjenestene i Cesis. Bildene viser at på restauranter hvor de serverer fingermat så får vi hansker å spise med – hygienen er ivaretatt.

På tirsdag var vi på Aleksandra Biezina Raiskuma pamatskola, en internatskole for elever med ulike fysiske / psykiske/ sammensatte utviklingsforstyrrelser. Internatskolen har over 70 elever som bor der hele uken – her ble det mange inntrykk for elevene. Her ønsker de videre samarbeid og flere besøk fra oss.  På ettermiddagen besøkte vi Cesu pilsetas vidusskola hvor elevene fikk møte representanter for elevrådet og fikk omvisning på skolen. Vi lærere ble møtt med norske servietter og kake på rektors kontor. I morgen reiser vi til Riga hvor vi har en dag i gamlebyen før hjemreise på torsdag.