Trump eller Biden? En valgsending av 3MK

VG3 på medier og kommunikasjon har de siste ukene jobbet med presidentvalget som har foregått i USA i samme tidsrom. 4 november skal det hele avgjøres og i den anledning skal klassen lage en valgsending i tv-studio på skolen.  Gruppebilde 3MK Mysen vgs  

Av: Heidi Frogner Jacobsen 

VG3 på medier og kommunikasjon har de siste ukene jobbet med presidentvalget som har foregått i USA i samme tidsrom. 4 november skal det hele avgjøres og i den anledning skal klassen lage en valgsending i tv-studio på skolen.  

Forrige uke hadde de en førvalgsending. Her tok de for seg de mulige utfallene av valget, og gav seerne ett innblikk i den store valgnatten vi nå går i møte. I sendingen tok de for seg hvordan de ulike statene lå an i stemmingen deres, og klassen hadde fått inn to gjester. Disse hjalp til i sendingen med å spå utfallet av avstemningen som foregår i USA akkurat nå. Sendingen er fortsatt å finne på skolens YouTube-kanal.  

Kvelden og natten før, er hele klassen på skolen og forbereder seg på innhold og ulike innslag som skal ta del i sendingen som skal foregå live fra tv-studio på skolen, onsdag kl. 14:00. Sammen skal klassen se på valgsendingen direkte fra USA, og fortløpende lage reportasjer om utfallet av ny president. I tillegg til at dette er relevant for mediefaget, styrker det også klassemiljøet og sammen skaper de gode minner alle kan leve lenge på. Valget i USA er ikke bare relevant for medielinjen, men også for de andre linjene på skolen. 

I dagens sending, har klassen og verden forhåpentligvis kommet nærmere det store spørsmålet alle lurer på: Hvem blir den nye lederen i USA, ett av verdens mektigste land. Programlederen, Morten Westgaard, skal også få inn to gjester i studio, og se på utviklingen de ulike kandidatene har hatt i løpet av natten.  

Westgaard var også på skolen under valgnatten og sa følgende om personlige opplevelser rundt det å jobbe med et stort presidentvalg. 

 «Nøkkelordet er samarbeid, det er helt essensielt om man skal komme i mål til ulike tidsfrister». Videre fortsetter tredjeklassingen med å si at «erfaringsmessig gir slike opplevelser en god dose kunnskap, som jeg absolutt skal ta med videre inn i arbeidslivet. Alt det sosiale fellesskapet, profesjonelle utstyret og de dyktige faglærerne på denne skolen gjør at slike produksjoner blir gjennomført på en morsom og lærerik måte». 

 Til slutt håper tredjeklassingene at alle ønsker å følge med på sendingen deres direkte på YouTube i morgen klokken 14:00.  

Direktelink til tv-sendingen: https://www.youtube.com/watch?v=7CPrt4AhmJg 

Til toppen