Velkommen til skolestart 2023

Torsdag 17. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart. Velkommen til Mysen videregående skole! 

Skolestartfestivalen 2021 Mysen vgs

  

Oppmøte første skoledag

Alle Vg1-elever møter kl. 08.00 i skolegården (merket møteplass bygg D i kartet under).

  • Elevene på Vg1 vil i skolegården bli fordelt og møtt av representanter for de ulike utdanningsprogrammene, som deretter tar med seg elevene til sine områder på skolen og der gjennomgår klasseinndeling.

Alle Vg2- og Vg3-elever møter kl. 08.30.

  • Nye Vg2- og Vg3-klasser, dvs. alle Vg2 YF-klasser, 3PBA og 4PBA møter i skolegården kl. 08.30 for fordeling. Kontaktlærere møter i skolegården.
  • Kjente Vg2- og Vg3-klasser, dvs. alle Vg2 og Vg3 ST, MK og HO med studie, møter direkte på sine klasserom kl. 08.30. Kontaktlærere møter direkte på klasserommene. 

Første skoledag er i år en torsdag, og torsdager slutter alle elever 13.50. Da er klassen sammen med kontaktlærer hele dagen. Andre skoledag er også en bli-kjent-dag og vil også avsluttes 13.50. Fra mandag 20. august følges vanlig timeplan for klassene. 

Kart over skoleområdet

Kart over skoleområdet finner du flere steder på skolen, du kan også få det i større størrelse ved å trykke på bildet her:  

Kart over Mysen vgs - Klikk for stort bildeKart over Mysen vgs

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen - i så god tid som mulig. Ring eller send sms til Trine Westbye på 45 72 22 38.

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Har du lyst til å delta på bli-kjent-dager før skolen starter?

Elever fra 10. trinn som skal starte på Mysen vgs til høsten ønskes velkommen til to spennende dager hos oss tirsdag 8. og onsdag 9. august for å bli kjent før skolestart! Formålet med bli-kjent-dagene er å gi deg som er litt ekstra spent, en trygg og god overgang fra grunnskolen til videregående opplæring.

Les mer om bli-kjent-dagene og meld deg på innen 1. august

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool når skoleåret starter. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart skolekontoen din er aktivert.

Elevsamtaler og møter med foresatte

Foreldremøter

Tirsdag 22. august blir det møte for foresatte til Vg1 SF klokken 18.00 og Vg1 YF klokken 19.00.
Onsdag 23. august blir det møte for foresatte til Vg2 SF klokken 18.00 og Vg2 YF klokken 19.00.
Torsdag 31. august klokken 18.00 blir det møte om russetid med ledelsen og politiet for foresatte til Vg3. 

Elevsamtaler med foresatte

I løpet av de tre første skoleukene innkaller kontaktlærer førsteklassinger og foresatte til en oppstartssamtale, fortrinnsvis på dagtid. Foresatte kan delta digitalt ved at eleven ringer opp på telefon eller i Teams. 

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole. Har du problemer med å betale for egen pc finner du informasjon via lenken under. 

Les mer om elev-PC og bestilling

Aktiver skolekontoen og kom i gang med din elev-PC/-Mac

For å kunne koble til trådløst nettverk, bruke programmer og skrive ut på elevprinteren, må du aktivere skolekontoen (brukerkontoen) din. Du vil motta en aktiverings-SMS fra Viken fylkeskommune med den informasjonen du trenger. SMS-en blir sendt ut ca. 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktiver skolekonto og kom i gang med elev-PC/-Mac

Hvis du har glemt passord eller glemt brukernavn, finner du også hjelp på samme side.

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

Digitalt skolebevis, fotografering og oblater

Du som begynner på Vg1 høsten 2023, får et digitalt skolebevis med bilde. Det blir fotografering av nye elever og ansatte mandag 21. august.

Du som begynner på Vg2 eller Vg3, og som har et fysisk skolebevis fra tidligere, får et oblatklistremerke som viser at beviset er gyldig for inneværende skoleår. Klistremerket skal settes på skolebeviset.

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, ring eller send sms til Trine Westbye på 45 72 22 38.

Se fraværsreglement for alle elever i Viken  

Skoleskyss

Trenger du skoleskyss til og fra skolen, må du søke om det hvert år. Husk å søke så snart du har fått beskjed om inntak.

Finn ut om du har rett til skoleskyss, og hvordan du søker

Nytt av året er det at de som har rett på gratis skoleskyss kan få skolebusskortet sitt som en helårs bussbillett i appen til ØstfoldBillett. For å få busskortet i appen må du først installere appen ØstfoldBillett, om du ikke allerede har den. Du må sende inn ny søknad i MinSkyss og registrere telefonnummeret ditt både der og i appen, slik at Østfold Kollektivtrafikk kan få sendt bussbilletten til deg.

Billett i app sendes ut til elevene mandag 14. august, elever som søker etter dette vil få sin billett i appen fortløpende.

Man reiser gratis ut uke 35, altså frem til 4. september.

Ønsker du busskort i stedet, må du sende mail til skoleskyss.okt@viken.no.  

Når går skolebussen?

Rutetidene blir klare i løpet av sommeren. Vi anbefaler deg å laste ned appen Entur.

Nedenfor finner du også informasjon om rammene for skoledagen.

Når starter og slutter skoledagen?

Skoledagen ved Mysen vgs. starter kl. 08.00 og slutter kl. 15:30. Torsdag er alle elever ferdige med undervisning kl. 13:50.

Se hele timeplanen for skolen

Gratis lærebøker og andre læremidler

Du får låne de læremidlene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøker blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle dem pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Alle elever som har matematikk får også låne kalkulator, så du trenger ikke kjøpe dette. 

Se avtale om lån av læremidler

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleferier og fridager

Se skoleruta for kommende skoleår

Elevtjenesten og Hotspot

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har blant annet flere typer rådgivere, miljøveiledere og helsesykepleiere som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens elevtjeneste

Reglementer

Lurer du på noe om fravær, ordensreglementet eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Se reglementer som gjelder for deg som elev

Spørsmål?

Du kan ringe oss på 69 84 61 00 eller sende oss en e-post. Du kan også kontakte elevtjenesten vår.

Husk at alle spørsmål om inntak og melding av fravær ved skolestart rettes til Trine Westbye på 45 72 22 38.

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser ved skolen. Vi oppfordrer alle til å benytte alternativ transport.

Les mer om parkering ved skolen

Forsikringer

Du som elev er forsikret gjennom Viken fylkeskommunes avtale med KLP. Forsikringen gjelder personskade, og dekker ikke personlig utstyr eller verdisaker som PC, telefoner, klokker, smykker, sykler etc.  

Les mer om hva forsikringen dekker og hvordan du bruker den

Rektor Lasse Thorvaldsen - Klikk for stort bildeRektor Lasse Thorvaldsen

 

 

Velkommen til skolestart!

Mvh rektor Lasse Thorvaldsen