Velkommen til skolestart

Onsdag 17. august starter et nytt skoleår. Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart. Velkommen til Mysen videregående skole! Skolestartfestivalen 2021 Mysen vgs   

Oppmøte første skoledag

Alle Vg1-elever møter kl. 08.00 i skolegården.

  • Elevene på Vg1 vil i skolegården bli fordelt og møtt av representanter for de ulike utdanningsprogrammene, som deretter tar med seg elevene til sine områder på skolen og der gjennomgår klasseinndeling.

Alle Vg2- og Vg3-elever møter kl. 08.30.

  • Nye Vg2- og Vg3-klasser, dvs. alle Vg2 YF-klasser, 3PBA og 4PBA møter i skolegården kl. 08.30 for fordeling. Kontaktlærere møter i skolegården.
  • Kjente Vg2- og Vg3-klasser, dvs. alle Vg2 og Vg3 ST, MK og HO med studie, møter direkte på sine klasserom kl. 08.30. Kontaktlærere møter direkte på klasserommene. 

Første skoledag varer for alle klasser til minst 13.50. 
Andre skoledag er det undervisning etter timeplanen. Torsdager slutter alle elever 1350.

Voksenopplæringen starter uke 34 og vil få egen informasjon om dette. 

Les lenger ned i saken hva du bør forberede deg på i forhold til pc-ordning og Viken-bruker.

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker, og står på venteliste, må du vente til du eventuelt blir kontaktet av skolen du står på venteliste til.

Har du lyst til å delta på bli-kjent-dager før skolen starter?

Formålet med bli-kjent-dagene er å gi deg som er litt ekstra spent, en trygg og god overgang fra grunnskolen til videregående opplæring. Les mer om bli-kjent dagene for nye førsteklassinger her.
Vi inviterer også de som har gått i første- og andreklasse hos oss dette året til fem aktivitetsdager - Fag i friluft - fra 3. august. Les mer om aktivitetsdagene her. 

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool når skoleåret starter. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart Viken-brukeren din er aktivert.

Foreldremøter

Tirsdag 23. august blir det møte for foresatte til Vg1ST klokken 18.00 og Vg1YF klokken 19.00.
Tirsdag 24. august blir det møte for foresatte til Vg2ST klokken 18.00 og Vg2YF klokken 19.00.
Torsdag 1. september klokken 18.00 blir det møte med ledelsen og politiet for foresatte til Vg3. 

Mer informasjon om alle møtene kommer. 

Elev sitter foran PC/Mac - Klikk for stort bilde Unsplash/Andrew Neel Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole.

Les mer om elev-PC og bestilling

Du må aktivere din Viken-bruker

For å få tilgang på programvare og andre tjenester du trenger som elev i Viken, må du aktivere din Viken-bruker. Du vil som ny elev få en SMS med mulighet for å aktivere Viken-bruker 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Slik aktiverer du din Viken-bruker

Glemt passord eller brukernavn

Har du har glemt passord eller brukernavn til Viken-bruker?

Glemt passord eller brukernavn

Oppsett av PC/Mac

Trenger du hjelp til installering, pålogging og tilgang til IT-systemer, for eksempel til Office 365 eller Viken-e-post?

IKT-veiledninger

Fotografering, skolekort og oblater

Som elev får du utdelt et skolekort med bilde og oblat. Vi tar bilder av alle nye elever på starten av skoleåret, og du vil få beskjed når det er din tur til å fotograferes. Oblatklistremerket viser at kortet er gyldig for inneværende skoleår og settes på skolekortet ved utlevering. Skolekortet fungerer også som lånekort på biblioteket.

Mer om skolekort

Visma InSchool - Klikk for stort bilde CC0 Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte.

Se fraværsreglement for alle elever i Viken 

Skoleskyss

Trenger du skoleskyss til og fra skolen, må du søke om det hvert år. Husk å søke så snart du har fått beskjed om inntak.

Finn ut om du har rett til skoleskyss, og hvordan du søker

Når går skolebussen?

Rutetidene blir klare i løpet av sommeren. Vi anbefaler deg å laste ned appen ØstfoldReise.

Nedenfor finner du også informasjon om rammene for skoledagen.

Når starter og slutter skoledagen?

Skoledagen ved Mysen vgs. starter fra høsten 2022 kl. 08.00 og slutter kl. 15:30. Torsdag er alle elever ferdige med undervisning kl. 13:50.

Se hele timeplanen for skolen

Gratis lærebøker

Du får låne de lærebøkene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøkene blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle bøkene pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. Alle elever som har matematikk får også låne kalkulator, så du trenger ikke kjøpe dette. 

Les reglementet for utlån av lærebøker

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleferier og fridager

Se skoleruta for kommende skoleår

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har blant annet flere typer rådgivere og helsesykepleier som kan hjelpe deg. 

Les mer om skolens elevtjeneste

Reglement og rutiner

Lurer du på noe om fravær, ordensreglementet eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Se reglementer som gjelder for deg som elev

Spørsmål?

Du kan ringe oss på 69 84 61 00 eller sende oss en e-post. Du kan også kontakte elevtjenesten vår.

Parkering

Det er begrenset med parkeringsplasser ved skolen. Vi oppfordrer alle til å benytte alternativ transport.

Les mer om parkering ved skolen

Forsikringer

Du som elev er forsikret gjennom Viken fylkeskommunes avtale med KLP. Forsikringen gjelder personskade, og dekker ikke personlig utstyr eller verdisaker som PC, telefoner, klokker, smykker, sykler etc.  

Les mer om hva forsikringen dekker og hvordan du bruker den

Rektor Lasse Thorvaldsen - Klikk for stort bildeRektor Lasse ThorvaldsenRektors hilsen

Les rektors hilsen før det nye skoleåret

Velkommen til skolestart!

Mvh rektor Lasse Thorvaldsen

Til toppen