Mysen videregående skole vil fra høsten 2023 tilby voksenopplæring i kokkefagetmen kan også tilpasse undervisningen til andre sluttkompetanser som f.eks. baker og konditor, butikkslakter etc.
Er du interessert i mat og ønsker å jobbe med mat på hotell, restaurant, cafe, kantine, på sykehus eller i en helseinstitusjon? Ønsker du å omskolere deg eller satse på et yrke med gode jobbmuligheter? Da kan vårt nye tilbud være noe for deg.
Camilla Aarsrud, Viken fylkeskommune
Hvem er kurset for?
Deltagere over 18 år som ønsker å rekvalifisere seg for å få et fagbrev som kokk, ernæringskokk, baker, butikkslakter o.l.
Kurset er modulbasert og går på dagtid i 1,5 år. Det blir lagt opp til mye praksis ute i bedrift/virksomhet. Når du er ferdig i skoleløpet kan du søke læreplass innenfor faget ditt.
Alle deltagerne vil bli kartlagt og realkompetansevurdert før kursstart, slik at både vi og du som søker, kan få en oversikt over hva du kan fra før og hva du trenger opplæring i. Alle deltagerne vil få en individuell opplæringsplan.
På kurset vil du bl.a. lære:
- om kosthold, næringsmidler og ernæring
- tilberedning og servering av mat
- behandling av råvarer, mat og drikke
- om mattradisjoner
- om helsefremmende livsstil og hygiene
Du bør være:
- praktisk anlagt og ha godt håndlag
- kreativ og nøyaktig
- serviceinnstilt
For mer informasjon ta kontakt med kontaktpersoner opplyst nedenfor.
Slik søker du:
- Du søker om opplæring på www.Vigo.no
- Velg Voksenopplæring eller realkompetanse
- Logg inn med elektronisk ID for å søke
Når søknaden din er registrert, vil du motta en e-post med kvittering på at søknaden er mottatt.