Digital undervisning på Nadderud videregående

Vi er igjen satt på rødt nivå, noe som betyr at ikke alle elevene kan være på skolen samtidig. De som er hjemme, har digital undervisning. Men hva betyr egentlig det i praksis?

Ved digital undervisning følger elevene vanlig oppsatt timeplan. Det betyr at det er forventet presist oppmøte akkurat som i timene på skolen, men nå skal det skje ved at de logger seg inn i en digital undervisningstime. De digitale undervisningstimene finner elevene i kalenderen sin i Teams.

Som på skolen, vil de digitale undervisningstimene være forskjellige. Noen timer jobber de selvstendig med oppgaver og kan spørre læreren om hjelp ved behov. Andre timer har de gruppearbeid eller mer tradisjonelle forelesninger med læreren.

Ingen kan tvinge noen til å ha på kamera når de jobber hjemmefra, men vi kan be pent. Både for elever og lærere er det stor forskjell på å snakke til en svart skjerm og å snakke til en samling med ansikter. Det vil rett og slett ha noe å si for kvaliteten på undervisningen. Derfor ber vi også dere foresatte om å legge til rette slik at elevene kan ha på kamera hjemme!

 

Hybridundervisning

I tillegg til den digitale undervisningen, opererer vi også med begrepet «hybridundervisning». Dette er undervisning der elevene i utgangspunktet er på skolen, men der flere av elevene likevel må følge undervisningen hjemmefra. Det kan for eksempel være på grunn av milde symptomer eller karantene. I slike tilfeller forsøker vi så godt vi kan å legge til rette for at elevene som er hjemme kan følge undervisningen. I noen tilfeller gjøres dette ved at timen strømmes og i andre tilfeller gjøres det ved at elevene hjemme får informasjon i forkant av timen hva de skal arbeide med. At ikke alle timer strømmes, skyldes flere faktorer. For det første er det ikke alle læringsaktiviteter som egner seg for strømming. For det andre styres vi av strenge GDPR-regler. Både elever og lærere må samtykke hver gang det skal strømmes lyd og bilde ut av et klasserom.

Til toppen