Bærekraftig kosmetikk

Har du noen ganger lurt på hvilke ingredienser som finnes i kosmetiske produkter du bruker daglig? Enten det er hudpleie- eller hårprodukter, er det ofte en lang liste med konserveringsmidler, fortykningsmidler, emulgatorer og oljer.

Klikk for stort bilde Agnieszka Durczak I april deltok elevene på Vg2 Hudpleie i et tverrfaglig prosjekt der målet var å lære om bærekraftig kosmetikk. Elevene skulle blant annet lære å lese og forstå ingredienslistene, ta i bruk Think Dirty eller Ingred-appene, være bevisste kunder som kan forskjellen mellom de skadelige (BHA, BHT, formaldehyde, aluminum, DP, paraber og ftalater) og de gode ingrediensene for kroppene våre.  

Etter fire timer i engelsk der vi snakket om bærekraft i kosmetikkindustri og livssyklusen av kosmetiske produkter , kunne elevene lage bærekraftig hudkrem sammen med Hege Simarud. Dette var en lærerik og morsom opplevelse for mange elever.

Tusen takk til Line Arnesen som bestilte alle ingrediensene og kom med mange gode råd og Agnieszka Durczak som tok alle bildene.

Tekst: Barbara A. Zielonka

Til toppen