Massetesting av studieforberedende linjer ved Nannestad videregående

Det har de siste dagene blitt avdekket flere smittetilfeller ved Nannestad videregående skole i klasser på studieforberedende linjer.

Flere av elevene har hatt undervisning i grupper med elever fra andre klasser, i tillegg har det vært sosiale sammenkomster på tvers av klasser og trinn. Smittesporingsteamet har foreløpig god oversikt over de som har fått påvist covid-19. Antallet nærkontakter er imidlertid høyt og omfatter mange klasser og elevgruppe.

For å stanse utbruddet anbefales det å teste alle elever og lærere ved studieforberedende linjer ved Nannestad videregående skole. Alle elever og ansatte ved disse linjene vil få utdelt tre hurtigtester til selvtesting hjemme. Testene deles ut på skolen i dag 09.09.2021.

Vi oppfordrer på det sterkeste at alle elever og lærere tester seg når de kommer hjem i dag 09.09.2021, på morgenen lørdag 11.09.21 og på morgenen mandag 13.09.21. Dette gjelder også personer som er vaksinert.

Hvis en hurtigtest blir positiv må det meldes fra til smittesporingsteamet på telefon 47 79 38 68 (åpen mellom 08:30 og 21:00 alle dager). Det må også bestilles time for PCR test (vanlig prøve som sendes inn til laboratorium) ved teststasjon i kommunen der man bor.

I forbindelse med denne massetestingen er det ingen karantene. Alle møter på skolen og fritidsaktiviteter som normalt, så lenge de ikke har fått annen beskjed fra smittesporingsteamet. Ved luftveissymptomer skal man holde seg hjemme til man har tatt en koronatest.

Hvis det blir oppdaget flere tilfeller de siste testrundene kan det bli aktuelt å forlenge massetestingen. Det kommer ny informasjon mandag 13.09.21 om smittesituasjonen på skolen og eventuelle videre tiltak.

Med vennlig hilsen

Smittesporingsteamet      og                 Matilde Risopatron Berg

Tlf: 47793868                                         Kommuneoverlege

 

Brev -massetesting ved studieforberedende linjer 09.09.21 (PDF, 95 kB)

Til toppen