Nannestad Vgs deltok for andre gang på NM i engelsk

Norgesmesterskapet i engelsk går av stabelen hvert år i januar og februar og gir elever på videregående mulighet til å konkurrere om å være Norges beste i kategoriene kreativ skriving og kortfilm på engelsk. Her deltar elever fra over hele landet.

Mille Heen Kristoffersen (til venstre) og Erle Kåråsen Lunde (til høyre) representerte Nannestad videregående skole i NM i engelsk - Klikk for stort bildeMille Heen Kristoffersen og Erle Kåråsen Lunde representerte Nannestad videregående skole i NM i engelsk Ingvild Tangen Kvaal

I år var det Erle Kåråsen Lunde (3MK) og Mille Heen Kristoffersen (1MK) som forsvarte skolens ære i de to kategoriene. I januar ble de, og mange andre på skolen, bedt om å produsere noe basert på temaet «AI (Artificial Intelligence)». Erle leverte da en novelle, mens Mille lagde en kortfilm som hun sendte videre. Med dette ble de begge to invitert til å møte opp til finalen 15. februar på Jessheim vgs.

Finaledagen begynte med en ny skriveøkt for Erle, hvor hun skrev en novelle om temaet «The Joker».  Dagen fortsatte med lunsj, kake og kortfilmvisning. Endelig, etter konsert fra skolens musikkelever, avslørte juryen vinnerne for begge kategoriene.

Milles kortfilm konkurrerte i finalen mot masse andre flotte bidrag fra skoler fra over hele landet. Den nådde dessverre ikke helt til topp, men den var svært kreativ og underholdende for alle i publikum. Mille rapporterte i etterkant at hun syntes at «det var en veldig gøy opplevelse å være med på. Jeg ble kjent med andre elever fra andre skoler, som var veldig hyggelig.»

Bildet viser en storskjerm hvor tittelen "Transformers taking over Nannestad videregående skole". - Klikk for stort bildeMille sin kortfilm var en av finalistene i kategorien kortfilm på engelsk Ingvild Tangen Kvaal

Erles novelle om «The Joker» fikk mye skryt og hun vant tredjeplassen i mesterskapet. Gratulerer! Erle sa i etterkant at «det var veldig gøy å være med! Det aller morsomste var kanskje å få møtt andre med samme interesse og lidenskap, og å kunne dele tanker og ideer med folk fra hele landet! Absolutt noe jeg hadde anbefalt alle å være med på, ta en sjanse og hoppe i det. Man taper ingenting på å prøve! Uansett er det en fin opplevelse og erfaring å ta med seg videre.»

Elaine Gowie-Fleischer leder NM i engelsk og viser her frem førstepremien.  - Klikk for stort bildeElaine Gowie-Fleischer leder NM i engelsk og viser her frem førstepremien. Ingvild Tangen Kvaal

NM i engelsk er absolutt å anbefale. Jeg håper at alle dere som liker å skrive og liker å lage kortfilmer melder dere på neste år. Alle årets deltagere, både her lokalt på skolen og i NM, gjorde en fantastisk jobb og jeg gleder meg til å se hva som blir produsert neste år.

Tusen takk til både Erle og Mille for at dere tok sjansen og hoppet i det! Jeg er i hvert fall mektig imponert!

- Faglærer i engelsk, Ingvild Tangen Kvaal

Til toppen