Sosiologi - tur til Oslo

Elevene fra programfaget Sosiologi og sosialantropologi brukte fagdagen fredag 16. september på en dagstur til Oslo - for å samle inn data til samfunnsanalyse.

Ulrikke De Vibe   Ulrikke De Vibe Ulrikke De Vibe   

    
 

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

- Er det forskjell på øst og vest i Oslo?

Mange sosiologielever fikk en aha-opplevelse på skoletur til Oslo denne vakre høstdagen. -Jeg visste ikke at det var så store forskjeller, var det flere som sa. Andre elever fikk høre fra Oslo-borgerne at det var mer "åpent" på Grorud. Og noen merket seg at de på Briskeby mente at fordommene folk har mot vestkanten ikke stemmer. 

Programfaget sosiologi og sosialantropologi bruker flere ulike forskningsmetoder for å samle data til å analysere samfunnet. På fagdagen i Oslo fredag 16.september høstet elevene erfaringer med både intervjuer og observasjon.

- Folk var stort sett hyggelige og imøtekommende, mente elevene. Men på vestkanten hadde flere det travelt.


Ulrikke De Vibe   Ulrikke De Vibe   Ulrikke De Vibe Hagene er annerledes, bilene, husene og til og med hundene er litt forskjellige på Oslo øst og vest. 

 

 

 

 

En dag med mange inntrykk

Ulrikke De Vibe Det ble mye kollektiv-trafikk, elever og lærer var ganske slitne etter en hel dag på farten. -tror vi har tatt alle transportmidler som er mulig.  

Buss, tog, trikk og t-bane ble regnet opp av elevene.

 


Ulrikke De Vibe Ulrikke De Vibe Ulrikke De Vibe

 

 

 

 

 

 

Ulrikke De Vibe  

 

Dagens naturopplevelse var møtet med rådyret som spaserte fredelig over stien på Grorud.  

 

-Neste gang drar vi til kafeen i Holmenkollen! Ja, vi får se hva vi har råd til. Men at det har vært en lærerik dag, langt utenfor skolens tradisjonelle opplæring, det kan vi slå fast med sikkerhet.