To priser til elever ved Nannestad VGS på Amandusfestivalen!

For sjette året på rad har elever fra Medier og kommunikasjon på Nannestad VGS prydet Amandusfestivalen med sine bidrag. Denne gangen, gikk to bidrag helt til topps i sjangrene animasjon og musikkvideo.

Amandusfestivalen er en filmfestival for unge og lovende filmskapere. Festivalen har røtter helt tilbake til 1987, og har etablert seg som den største og viktigste møteplassen for unge filmskapere i Norge. 

I år var elever fra medier og kommunikasjon på Nannestad VGS nok en gang godt representert på festivalen. Hele tre filmer i sjangrene animasjon, fiksjon og muisikkvideo ble nominert til pris, og tre yteligere bidrag gjorde seg fortjent til visning på festivalen i kategorien runner-ups. For fullstendig liste over nominerte kan du klikke her. For fullstendig liste over runner-ups kan du klikke her. 

Siden 2016 har elever ved Medier og kommunikasjon hos Nannestad VGS utmerket seg i Amandusfestivalen med hele 20 nominasjoner og 14 runner-ups. Av de 20 nominerte, har 5 bidrag stukket av med pris.  

Halvard Grimnes Haga og Brage Westgaard ble nominert til pris på Amandusfestivalen for tredje gang. Musikkvideoen de vant med er et stort og grundig arbeid gjennom hele året i faget Mediespesialisering. Denne gangen fikk de og hjelp fra medelev Tone, som gjorde en fantastisk jobb med storyboard på denne produksjonen. Lærerne bidro til god faglig veiledning og hjalp elevene søke støtte hos viken ung slik at de fikk låne Uranienborg kirke som de hadde sett for seg som location i musikkvideoen. 

Halvard Grimnes Haga og Brage Westgaard mottok prisen for beste musikkvideo digitalt fra Lofoten - Klikk for stort bildeHalvard Grimnes Haga og Brage Westgaard mottok prisen for beste musikkvideo digitalt fra Lofoten Christina Svien  

Jeg er utrolig stolt av alle våre bidrag til festivalen. Nannestad vgs markerer seg høyt på filmproduksjon og det er det stor grunn til å være stolt av, både som elev og lærer.

- Christina Svien, faglærer

Ulrik Tomas Eitveit Schaffer med prisen for beste animasjon på Amandusfestivalen 2022 - Klikk for stort bildeUlrik Tomas Eitveit Schaffer med prisen for beste animasjon på Amandusfestivalen 2022 Amandusfestivalen/Alexander Henningsen  

Ulrik Tomas Eitveit Schaffer har og vært nominert til pris på Amandusfestivalen tidligere, dette var hans andre nominasjon. Han utarbeidet sin animasjonsfilm under proskjekt-perioden "GULLKLUMPEN" som alle elevene på medier og kommunikasjon, uavhengig av trinn, deltar i på slutten av skoleåret. Han vant naturligvis pris for animasjonsfilmen sin der og. 

Amandusprisen 2022

Årets jury besto av filmskaper og tidligere Amandus-vinner Johannes Toft, filmskaper Yenni Lee, filmskaper Frøydis Fossli Moe og festivalsjef i Movies on War Øystein Egge. Du kan lese juryens begrunnelse og se vinnerfilmene under. 

Amandus UNG – beste animasjon: GREMLIFICATION
Animasjon er en veldig teknisk kunstform, og man kan fort bli for fokusert på å skulle få uttrykket til å være så naturtro, eller polert som mulig, at det skal være «godt håndtverk». Vår vinnerfilm snur dette litt på hodet, og er en uredd, punka og ganske banebrytende film. Filmen fremstår som om man skulle destilert hele reditt inn i en hyperaktiv, til tider hysterisk kommentar på den medieverden vi befinner oss i. Kort og godt vinnerfilmen er en overraskende, hysterik og underholdende film. Vi gratulerer GREMLIFICATION av Ulrik Schaefer.

Amandus UNG – beste musikkvideo: PASSACAGLIA
Årets vinner av Ung-musikkvideokategorien utviser ikke bare en forståelse av musikk, men også av dialektikk og klassisk historiefortelling. Selv uten tekst er den tydelig i sitt budskap og fortellerperspektiv. Med en spenningskurve i fin takt med musikken engasjerer musikkvideoen og viser at musikk fra barokken også fortjener en bevegende illustrasjon. 

Klikk her for å lese mer om festivalen og de andre vinnerne på Amandusfestivalen sin hjemmeside

Til toppen