Newton Robotklubb

Robotklubben er en uformell møtearena der elever og realfagslærere sammen lærer programmering ved hjelp av roboter. Dette er en aktivitet på Newtonrommet som er for skolens egne realfagselever.

Lærer Marte Mehli Nordeide sammen med elever på Robotklubben - Klikk for stort bildeLærer Marte Mehli Nordeide sammen med elever på Robotklubben Nannestad VGS

25. august 2018 la regjeringen fram en ny digital strategi for grunnskolen og videregående opplæring: «Framtid, fornyelse og digitalisering». Mer koding og teknologi inn i skolen er budskapet, og her har Newton realfagsenter Nannestad vært tidlig ute. Høsten 2016 startet vi opp robotklubben på Nannestad.

Robotklubben er et sted der realfagselever og lærere kan møtes og lære enkel programmering gjennom bruk av Lego EV3 Mindstorms roboter. Noen av elevene har allerede prøvd seg på programmering, og mange er nysgjerrige på å lære det. Her kan de møtes i avslappet og hyggelig samvær med andre elever og lærere med like interesser. Innimellom har vi nerdekveld med pizza og robotkonkurranser, der elevene hittil har gått av med seieren. Dette uformelle samværet med høyt læringstrykk, motivasjon og entusiasme, har en god miljøskapende effekt for elevene som blir kjent med lærerne i en annen setting enn klasserommet.

Programmering er ikke en del av de tradisjonelle realfagene på videregående, men absolutt noe en møter tidlig ved videre realfagsstudier. Teknologisk utvikling stiller enorme krav til kompetanse, og er nødvendig for å henge med i det nye arbeidslivet, det sier Kristin Skogen Lund til Aftenposten i 2016. Vi er klare når kunnskapsministeren vil sette i gang et nasjonalt forsøk med koding som programfag i videregående skole.

Robotklubben er for deg som liker

• Å lære noe nytt
  • Roboter og koding