Seksualundervisning for skolens elever!

I løpet av uke 5-7 har skolens elever fått undervisning i seksualitet og seksuell helse. Initiativ til dette ble tatt av Elevtjenesten, i samarbeid med elevrådet ved skolen.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Representanter fra Røde kors ungdom - Klikk for stort bildeSander Ø Mikalsen og Ida Mathisen fra Røde kors ungdom Steinar Andersen  
Opplegget varte en dobbelttime, og ble holdt av flere sykepleierstudenter fra Oslo Met, som alle har gjennomført Røde Kors ung sitt kurs og opplæring i seksuell helse.

27 av 28 klasser fikk besøk fra Røde kors, det var en klasse som dessverre ikke fikk besøk da de var i praksis. Det at vi fikk gjennomført opplegget for så stor del av skolens elever er både elevtjenesten og elevrådet veldig godt fornøyd med!

Dette sier Røde Kors ung selv om opplegget:

Seksuell helse er del av Røde Kors' holdningsskapende arbeid som bygger ned diskriminering og stigmatisering, og som legger til rette for økt forståelse og inkludering. Målet er å gi unge et positivt syn på egen seksualitet, kunnskap om grensesetting, normer og identitet. Vårt hovedmål er å tilrettelegge for åpenhet og trygghet i ungdoms undervisning i seksualitet. Gjennom vår seksualopplysning skaper vi en holdningsendring som gjør at ungdom tar gode valg for seg selv og sin egen seksuelle helse.

Studentene opplever at undervisningen har vært nyttig og at de har blitt tatt godt imot av elevene ved skolen. Dette er en av mange positive tilbakemeldinger:

«Vi vil gi elevene ros for å være veldig engasjerte, lydhøre når vi ønsket stillhet i klassen, respektfulle for hverandres meninger og at de turte å spørre og gi sine meninger»! 

Til toppen