Skolevalg 2021

Engasjerte elever og politikere førte til gode arrangementer i årets skolevalg.

Når man gjennomfører skolevalg er det tre arrangementer i ett. Valgdebatt, valgtorg og selve stemmingen. Løsningen i år ble valgdebatt på teams, fysisk valgtorg ute og elektronisk skolevalg.

Torsdag 2. september arrangerte vi en digital valgdebatt der ungdomspartiene møttes for å debattere sin politikk. Temaer skolens elever hadde ønsket seg på forhånd var klima/miljø, samferdsel og skolepolitikk. Debatten varte i 75 min og ble ledet av fem elever som går siste året på studiespesialisering. Alle disse elevene har valgfaget politikk- og menneskerettigheter. Einoras Varnavicius gjorde en flott jobb som debattleder og ble støttet i kulissene av Mari L Hofsrud, Ragnhild K Ottesen, Solveig Holter og Therese Meyer. Resten av skolens elever var tilskuere til debatten på ulike klasserom, her fulgte de godt med og de fikk muligheten til å sende inn spørsmål til politikerne underveis. Mange gode spørsmål kom inn, det er tydelig at vi har engasjert ungdom på Nes!

Etter valgdebatten var det klart for et fysisk valgtorg ute i sola. Her hadde hvert ungdomsparti satt opp sin partistand. Elevene fikk så muligheten til å snakke mer med politikerne og stille de spørsmål de ikke fikk svar på i debatten.

Tirsdag 7. september gjennomførte vi skolevalget. Elevene stemte elektronisk fra oppsatte stemmebåser. På dette arrangementet stilte sporty elever fra valgfaget politikk- og menneskerettigheter opp som valgfunksjonærer. Valgdagen var samme dag som en av russens temadager som i dette tilfelle var sport, dette kommer til uttrykk på bildet av funksjonærene. Noe som gjorde det hele litt mer spenstig!

Valgresultatet for skolen viser en fremgang for AP, FrP, H, Sp og rødt, Sv og V har tilbakegang fra forrige skolevalg i 2019.

Valgresultater Nes vgs - Klikk for stort bildeValgresultater Nes vgs NSD   

Til toppen