Til Jotunheimen med 3IDA

22.-26. august, kun fire dager inn i skoleåret dro 3IDA til fjells.

Tidlig mandag morgen satte gjengen kursen mot Gjendesheim, her måtte fremkomstmiddel byttes til båt. Med en times tid i båten på det nydelige turkiset Gjendevatnet settes forventningene for resten av uka. Båten gikk til Gjendebu som er Norges eldste DNT hytte i drift. Hytta ble offisielt åpnet i 1872.

Camp Gjendebu - Klikk for stort bildeCamp Gjendebu Sølvi Elisabeth Hoff  

Etter ankomst ble det etablert leir og før en ettermiddagstur opp på Gjendetunga 1516moh.

Tirsdag var Svartdalspiggen 2137moh målet. Turen er krevende, men elevene holdt humøret oppe med sang og gode historier underveis. På toppen ventet en fantastisk utsikt over fjellheimen. På kvelden koste elevene seg i peisestua med fyr på peisen og kortspill. Ekstra sosiale blir man uten mobildekning.

Onsdag ventet Bukkelægret - full oppakning! Sterke elever forserte de bratte stigningene på en god måte. Mange var fornøyde og stolte da de kom ned de siste bakkene til Memurubu, og det med god grunn. Super innsats!

En fornøyd gjeng etter å ha gått Bukkelægret! - Klikk for stort bildeEn fornøyd gjeng etter å ha gått Bukkelægret! Sølvi Elisabeth Hoff

Torsdag stod Besseggen for tur, dette ble en fin fottur med en litt lettere sekk for de fleste.

Sterke elever på vei opp Besseggen - Klikk for stort bildeSterke elever på vei opp Besseggen Sølvi Elisabeth Hoff

Lærerne er veldig fornøyde med gjengen som dro på tur, positive, flinke og spreke elever som forstod viktigheten av å gå samlet som en gruppe. Sølvi og Vegard takker for noen flotte dager til fjells med 3IDA!
 

Til toppen