Toleransekonferansen

Vårens happening gikk av stabelen onsdag 27/4 i storsalen på kulturhuset. Her deltok tre elever fra Nes vgs i arrangementet. 

Kveldens programledere: Rasmus Nummelin, Aminda L Aase, Ane Torset og Ilias Nori - Klikk for stort bildeKveldens programledere: Rasmus Nummelin, Aminda L Aase, Ane Torset og Ilias Nori Crew   
Tema for årets konferanse var antirasisme og kjønnsidentitet. Aminda L Aase og Ilias Nori ble forespurt om de kunne tenke seg å være med å bidra i konferansen, og etter hvert også å lede den. Dette syntes de hørtes spennende ut og takket ja med en gang. Mathea O Johansen ble med ei venninne, og er nå veldig glad for at hun sa ja til det.

Konferansen er en del av SLT-arbeidet (samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak) i kommunen. For å sette sammen en god konferanse som treffer ungdom, har ungdomsrådet og andre engasjerte unge vært med i arbeidet. I tillegg til de fire som ledet kvelden for publikum var det ungdommer som jobbet både bak og foran scenen. Mathea jobbet bak scenen og hadde mange ulike oppgaver her, "til tider litt stress, men mest av alt veldig gøy" sier en smilende Mathea.

Kvelden ble innledet med ulike filmer av Nes ungdom som snakket om toleranse og hva de legger i begrepet.

Deretter var det ulike innslag fra inviterte gjester. Tinashe Williamson, Leo Ajkic og Harry Benjamin ressurssenter bidro med å dele personlige erfaringer og kunnskap om antirasisme, toleranse og kjønnsidentitet.


Sofasamtale med Tinashe Williamson - Klikk for stort bildeSofasamtale med Tinashe Williamson Birgitt M Larshus I tillegg til å holde et innlegg deltok Tinashe Williamson også i en sofasamtale sammen med programlederne. Her fikk de mulighet til å bli litt bedre kjent med Tinashe og hennes arbeid med antirasisme.  
Aminda, som følger Tinashe på sosiale medier, syntes det var stort å få mulighet til å delta i sofasamtalen med henne. Her opplevde hun og få inspirasjon til hvordan man kan stå opp for seg selv og andre.


I samtale med Ilias etter konferansen forteller han at programlederrollen ga mersmak, til tross for en litt nervøs start. Han er trygg på det å prate foran mennesker, men ble litt overrasket over at det var så mange i salen. Dette er Aminda enig i, "kjempeskummelt, men utrolig gøy" sier Aminda om kvelden.

Det elevene likte best med kvelden var å møte forbilder som Tinashe Williamson og Leo Ajkic. I tillegg til å møte  dem, ble de inspirert av budskapet og engasjementet deres for det å være gode medmennesker!
 

"Det er viktig at alle tolererer hverandre, Nes er et bra sted og vi må fortsette å jobbe for at det skal være det"
Ilias Nori

Til toppen