Vårens eventyr på Horgen gård

Det er andre år på rad at Nes videregående skole besøker familien til Gudbrand Qvale på Horgen gård. I år er det to geografiklasser som har tatt turen.

Gudbrand Qvale - Klikk for stort bildeGudbrand Qvale Alice Ennals Det er ikke en hvilken som helst gård, dette. Elevene får innføring i landskapshistorie, og driften av gården med fotosyntese som utgangspunkt. Bedriftsøkonomisk tankegang er også viktig, for eksempel Aberdeen Angus kuene klarer seg med utefjøs, og skifter hyppig beite på sommeren Deretter tar hønene (mobile hønsehus) over jobben med å spre møkk samtidig som de spiser næringsrike larver. Da er det kapital spart i store fjøsbygninger og fõr til hønene. Det er en tanke bak det meste.

Besøk på Horgen gård - Klikk for stort bildeBesøk på Horgen gård Alice Ennals

 For familien er livsvalget med å bo jobbe med primærnæring i felleskap med andre viktig. Faktisk er det noen prinsipper fra den franske revolusjon som er førende- bli med en gang du óg- og hør mer om dette!

Elevene i 2ida fikk hilse på dyrene på Horgen - Klikk for stort bildeElevene i 2ida fikk hilse på dyrene på Horgen Alice Ennals   

Elevene velger ulike emner i forbindelse med besøket. Alle oppgaver skal relateres til Horgen gård: Truet ravinelandskap? Påvirker klimaendringer også norske bønder (i tillegg til sør perspektivet)?  Matsikkerhet i Norge, og ikke minst hva slags bærekraftig mat bør vi spise?

Besøk på Horgen gård - Klikk for stort bildeBesøk på Horgen gård Alice Ennals  

Både elever og lærere var veldig fornøyd etter årets besøk på Horgen gård!

Til toppen