SSP med toppidrett

I samarbeid med lokale idrettslag tilbyr Nesbru vgs en egen SSP-klasse for elever som ønsker å satse på idrett. I årets Vg-1 klasse finner vi utøvere innen turn, RG (rytmisk sportsgymnastikk), langrenn, svømming, free-ride, kunstløp og roing. De utgjør en bukett med aktiv ungdom innen ulike idretter, men med felles behov for en fleksibel hverdag som gjør det mulig å satse på både skole og idrett.

Her kan du laste ned brosjyren for SSP med toppidrett.  (PDF, 4 MB)

Idrettselever Vg1 - Klikk for stort bildeIdrettselever Vg1 Nesbru vgs

Noen av årets elever i klassen SSP med toppidrett. Fra venstre og nedover trappen: Tyra Tranås (free-ride), Frida Strøm (turn), Stefan Gajinov (svømming) og Amund Skuggen Willoch (troppsturn)

 Tyra Tranås (free-ride):
- Lærerne gir oss planer for fagene i god tid slik at vi kan tilpasse disse til treningsopplegget. Det gir fleksibilitet og forutsigbare dager med plass til både fag og skole.

Stefan Gajinov (svømming)
- Vi starter senere på skolen tre dager i uken. Etter morgentreningene får jeg da tid og ro til å omstille hodet og være klar for faglige utfordringer.

Frida Strøm (turn)
- For meg er skolens beliggenhet også viktig. Det betyr kort avstand mellom turnhallen og skolen.

Amund Skuggen Willoch (troppsturn)
-Det er motiverende med et miljø der alle er like idrettsfokusert. Vi utveksler treningskunnskap og lærer mye av hverandre.  

 

Les også intervjuet med idrettselevene i Vg1 2019/20

Aktive Vg1-elever i idrettsklassen, fra venstre: Simen Gimnes (friidrett), Josephine Juul Møller (RG), Mari Tidemann Kanter (turn) og Ida Helene Fuglenes Mathiesen (hundekjøring). K Guthe  

Hvordan fungerer kombinasjonen skole og idrett? En målbevisst RG-utøver, Josephine Juul Møller forklarer. – I perioder med mye trening og konkurranser er det godt å ha lærere om gjør det mulig å ta prøver i for -eller etterkant. Ikke minst oppleves det som en mental støtte når de skjønner at fleksibilitet er nødvendig for å kunne prioritere både skole og sporten vi liker å drive med.  

Den ferske verdensmesteren i hundekjøring, Ida Helene Fuglenes Mathiesen, legger til. – Det hjelper godt at vi har kortere skoledag på tirsdag og torsdager. Da får vi et pusterom med tid til å ta igjen ugjort skolearbeid eller sove litt lengre etter en tøff treningsøkt dagen før.

Hvorfor valgte dere SSP med toppidrett? Turneren Mari Tidemann Kanter responderer raskt. – Jeg ville gå i en vanlig SSP-klasse der jeg også kan velge programfag i Vg2 og 3 som i andre SSP-klasser. Fordelen med å gå i idrettsklassen er at vi er mange som satser seriøst også på skole. Er læringsmiljøet godt, blir trivsel og resultater deretter. Friidrettsutøveren, Simen Gimnes, nikker bekreftende før de alle fem løper inn til neste time.  

Til toppen