Velkommen til skolestart!

Onsdag 17. august starter et nytt skoleår, og vi ser frem til å ønske nye og gamle elever velkommen til den flotte skolen vår. Når du kommer vil vi bruke mye tid på å bli kjent, og gi god informasjon om alt du trenger. Skolestart på Nesodden er trygt, spennende og gøy!

Her finner du nyttig informasjon du trenger til skolestart.

Oppmøte første skoledag

  • Vg1: Onsdag 17. august kl. 10.00 i skolens kantine
  • Vg2 og Vg3: Onsdag 17. august kl. 09.00 i skolens kantine

Informasjonsmøte til foresatte i Vg1

Vi inviterer alle foresatte til informasjonsmøte tirsdag 16. august kl. 18.00 i skolens kantine.

Praktisk informasjon:

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Det er viktig å takke ja til den skoleplassen du har fått tilbud om innen 19. juli. Du vil fortsatt stå på venteliste dersom du ikke har kommet inn på førstevalget ditt. Les mer om inntaket her: 41 454 søkere får nå tilbud om skoleplass - Viken fylkeskommune

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Det skjer store endringer frem mot skolestart, og den første skoleuken, så det er gode muligheter for at du kan få plassen du ønsker hos oss. Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål.

Klasser og lærere

Du får vite hvem du kommer i klasse med når du begynner på skolen. Hvilke lærere du får, hvilken klasse du skal gå i og hvilke fag du skal ha, finner du i Visma InSchool. Se under menypunktet «Klasser og grupper». Du får tilgang til Visma InSchool så snart Viken-brukeren din er aktivert.

Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du må selv sørge for å skaffe deg en PC/Mac til skolestart. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god nok maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Når du er elev i Viken, tilbyr fylkeskommunen en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac. Du eier maskinen selv, også etter at du er ferdig på videregående skole.

Elev-PC - Viken fylkeskommune

Husk å aktivere din Viken-bruker

For å få tilgang på programvare og andre tjenester du trenger som elev i Viken, må du aktivere din Viken-bruker. Du vil som ny elev få en SMS med mulighet for å aktivere Viken-bruker 11. august eller en av de påfølgende dagene.

Aktivering av brukerkonto med passord og totrinnskontroll - Nesodden videregående skole (viken.no)

Glemt passord eller brukernavn

Har du glemt passord eller brukernavn til Viken-bruker?

Glemt passord eller brukernavn - Nesodden videregående skole (viken.no)

Oppsett av PC/Mac

Trenger du hjelp til installering, pålogging og tilgang til IT-systemer, for eksempel til Office 365 eller Viken-e-post?

IKT-veiledninger - Nesodden videregående skole (viken.no)

Fotografering, skolekort og oblater

Som elev får du utdelt et skolekort med bilde og oblat. Vi tar bilder av alle nye elever på starten av skoleåret, og du vil få beskjed når det er din tur til å fotograferes. Oblatklistremerket viser at kortet er gyldig for inneværende skoleår og settes på skolekortet ved utlevering.

Elevkort/skolebevis - Nesodden videregående skole (viken.no)

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærere, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Visma InSchool - Viken fylkeskommune

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool. Er du syk eller forhindret fra å møte på første skoledag, må du kontakte skolen direkte.

Fraværsreglementet for alle elever i Viken finner du her. Dette bruker vi tid på å gjennomgå de første skoledagene, slik at alle skal forstå det.

Fravær og fraværsregler - Nesodden videregående skole (viken.no)

Fraværsreglene - Viken fylkeskommune

Skoleskyss

Elever som bor mer enn 6 kilometer fra skolen har krav på gratis skoleskyss. Det finnes også andre årsaker som kan gi rett til gratis skoleskyss. Bor du i tidligere Akershus, trenger du ikke å søke om skoleskyss, reisekort deles ut på skolen. Bor du i tidligere Østfold eller Buskerud må du selv søke om skoleskyss.

Skoleskyss for elever i Akershus - Nesodden videregående skole (viken.no)

Gratis læremidler

Du får låne de lærebøkene du trenger i forbindelse med opplæringen, og du får gratis tilgang til digitale læremidler vi bruker på skolen. Bøkene blir utlevert ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Vi ber deg behandle bøkene pent. Du må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt.

Avtale om lån av læremidler - Viken fylkeskommune

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november! Alle elever med ungdomsrett i videregående opplæring får utstyrsstipend, men du må søke for å få det. Du kan også søke om borteboerstipend eller inntektsavhengig stipend.

Videregående skole (lanekassen.no)

Skoleferier og fridager

Skolerute for Nesodden vgs. 2021–2023 - Nesodden videregående skole (viken.no)

Elevtjenesten på skolen

Trenger du tilrettelegging, eller er det noe vi bør vite om deg før skolestart? Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. 

Elevtjenesten - Nesodden videregående skole (viken.no)

Reglement og rutiner

Lurer du på noe om fravær, ordensreglementet, eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Reglement og rutiner - Nesodden videregående skole (viken.no)

Spørsmål?

Har du spørsmål kan du kontakte oss på telefon 66 96 42 00 eller e-post, nesoddenvgs@viken.no.

Forsikringer

Du som elev er forsikret gjennom Viken fylkeskommune sin avtale med KLP. Forsikringen gjelder personskade, og dekker ikke personlig utstyr eller verdisaker som PC, telefoner, klokker, smykker, sykler etc.  

Elevforsikring - Nesodden videregående skole (viken.no)

Til toppen