Nytt smittetilfelle på skolen 19.05.21

Skolen har i dag dessverre fått informasjon om et nytt smittetilfelle. 12 personer er satt i karantene. Vi håper ingen flere er smittet! Dette minner oss på at det fremdeles er viktig å følge smitteverntiltakene, både på skolen og ellers. Begrens antall nærkontakter, og hold deg hjemme hvis du føler deg syk. Vi ønsker oss alle en vår og sommer med mest mulig frihet, så nå må vi holde ut og holde avstand!

Hilsen rektor Annika

Tidligere oppdateringer

Mandag 26.04.21

Gult nivå fra mandag 26. april

Kriseledelsen i kommunen har besluttet at skolen skal være åpen på gult nivå fra mandag. Det betyr at alle elevene får være på skolen hver dag, og avstandskravet i klasserommet forsvinner. Vi kan altså samle klassene i ett rom igjen.

Med alle elevene på skolen blir smittevernet mer krevende, men desto viktigere. Vi vil forsøke å holde kantina åpen for ett trinn av gangen, og samkjører det med servering av gratis skolemåltid. 

Vi gleder oss til å møte elevene på skolen hver dag – veldig mange har et sterkt ønske om dette!

Med vennlig hilsen rektor Annika

 

Torsdag 8.04.21

Kriseledelsen i kommunen har besluttet at skolen skal fortsette på rødt nivå til og med 23.4. 

Vi følger planen under for tilstedeværelse på skolen. Jeg ønsker dere lykke til i ukene som kommer. Jeg oppfordrer alle til å ta kontakt med skolen når hverdagen blir krevende. Vi er tilgjengelig for dere!

Hilsen rektor Annika

Plan for uke 15 - 16 (PDF, 70 kB)

 

Fredag 26.03.21

Skolen er på rødt nivå i uken etter påske, og vi følger vedlagte plan for tilstedeværelse. Mange klasser vil fremdeles måtte deles på to rom, for å begrense antall nærkontakter. Lærerne gir dere mer informasjon om dette.

Med økt smitte rundt oss er det svært viktig at alle følger smitteverntiltakene fremover.

Nå skal vi først ha en velfortjent påskeferie, og jeg håper alle kan gjøre noe hyggelig selv om vi lever med mange begrensninger!

Med de aller beste ønsker for smittefrie dager,

Rektor Annika

Torsdag 25.03.21

Nye smittetilfeller på skolen

Skolen er informert om flere smittetilfeller i dag, så antallet har økt til 12. Vi har hatt digital undervisning denne uken, så ingen flere elever er satt i karantene.

Jeg håper alle tar godt vare på seg selv, og holder ut enten dere er i isolasjon, i karantene eller bare har hjemmeskole! Gå en tur ut og nyt at snøen smelter og våren har kommet!  

Kriseledelsen i kommunen har ikke bestemt hvilket tiltaksnivå skolen skal ha etter påskeferien. Så fort skolen får informasjon om dette vil vi informere på nettsiden og på Teams.

Hilsen rektor Annika

Tirsdag 23.03.21

Vi har i dag fått bekreftet to nye smittetilfeller på skolen, så nå har vi totalt sju smittede. Jeg håper alle elever holder på motivasjonen gjennom denne uken med digital skole! 

Hilsen rektor Annika

Søndag 21.03.21

 Digital undervisning i uke 12

Skolen er over på rødt nivå, og det blir digital undervisning for elevene i uke 12. Begrunnelsen er at vi har så mange ansatte og elever i karantene at det ikke vil være mulig å sikre forsvarlig drift med hensyn til smittevern.

Elever på tilrettelagt opplæring skal fremdeles være på skolen. En del andre elever vil også få tilbud om undervisning på skolen, og disse vil få nærmere beskjed om det i løpet av mandag.

Mandag blir det digital undervisning for alle elever i ordinære tilbud, og for de aller fleste vil dette gjelde hele uken. I løpet av mandagen vil vi  vurdere om noe undervisning på yrkesfag skal gjennomføres på skolen. De det gjelder vil få beskjed.

Elever som trenger å hente noe på skolen kan gjøre det, så lenge smittevernet ivaretas på rødt nivå. 

Ta vare på dere selv, og husk at elevtjenesten, lærere og alle andre ansatte er her for dere! Ikke nøl med å ta kontakt med oss!

Hilsen rektor Annika

Lørdag 20.03.21

Fem smittetilfeller på skolen

Skolen har fem tilfeller av smitte, og over 100 personer i karantene. Alle nærkontakter til de smittede har fått melding på sms. 

Disse vil også kontaktes av smittesporingsteamet. Undervisningen vil foregå digitalt i denne perioden for elevene som er i karantene. 

Hilsen rektor Annika

Torsdag 18.3.21

Vi har dessverre fått to smittetilfeller på skolen i dag, torsdag 18. mars. Alle elevenes nærkontakter får SMS i løpet av kvelden. NB: Det blir digital skole for alle elever på SSP i morgen fredag 19.03.21. Dette er kun for å sikre at vi får oversikt over de siste nærkontaktene, slik at vi unngår flere smittede.

Nærkontaktene vil også kontaktes av smittesporingsteamet i kommunen. Alle elever som har vært i nærkontakt med de smittede elevene har fått beskjed om 10 dagers karantene, til og med fredag 26. mars kl 15, og at de må bestille time til test i morgen. Undervisningen vil foregå digitalt i denne perioden for elevene som er i karantene. Vi håper ingen blir alvorlig syke, og at vi unngår flere smittede.

Med vennlig hilsen rektor Annika

Søndag 28.2.21

Det er ingen endring i tiltaksnivået ved Nesodden vgs, og vi er foreløpig fortsatt på gult nivå. Det betyr at alle elever skal møte mandag 1. mars, og timeplanen følges som normalt.

Søndag 7.2.21

Smittetrykket på Nesodden er nå lavt, og det har ikke vært oppdaget noen tilfeller av den britiske virusvarianten i kommunen. På bakgrunn av dette har kriseledelsen i kommunen bestemt at skolen skal tilbake til gult nivå fra mandag 8. februar.

Dette betyr at alle elever er tilstede på skolen hver dag.

Dette vil gjelde:

 • Klassene kan være samlet i ett klasserom, og det er ikke krav til avstand i klasserommet. Dere vil fremdeles ha faste plasser.
 • Utenfor klasserommet skal vi holde 1 meter avstand til hverandre.
 • Vi fortsetter med timeplan uten økter midt på dagen på tirsdager og torsdager frem til vinterferien.
 • Kantina holdes åpen, og ett trinn av gangen får bruke den til opphold. (uke 6: Vg1, uke 7: Vg2, uke 9: Vg3)
 • Biblioteket holdes åpent for opphold.
 • Alle bør bruke nærmeste inngang for å unngå trengsel.
 • Sørg for god lufting i klasserom og verksteder.
 • Husk å vaske pultene når dere forlater klasserommet. 
 • Unngå bruk av kollektivtransport dersom det er mulig.

Dette gjelder fremdeles:

 • Bli hjemme ved symptomer
 • Hold avstand
 • Vask hender

Beslutningen om gult nivå vil selvfølgelig kunne endres på kort varsel, dersom smitten øker. Det må vi kanskje være forberedt på en stund til. Ta kontakt om dere lurer på noe!

Jeg gleder meg til å se dere alle på skolen igjen! 

rektor Annika

Ta kontakt med oss:

Rektor Annika Nordlund, tlf 97762686, e-post: annikan@viken.no

Telefon administrasjon: 41281337

Rådgiver Brit Magelie, 95861145, e-post:  britm@viken.no

Rådgiver Ida Charlotte Johnsen, 928 57 751, e-post:  idaj@viken.no

Karriereveileder Elizabeth Diskin, 406 24 631, e-post: elizabethd@viken.no

Miljøarbeider Wasi Naqvi, 98032395, e-post: wasin@viken.no

Miljøarbeider Matias Østebø, 93655110, e-post: matiaso@viken.no

 

Lørdag 30.01.21

Vi gjennomfører digital undervisning for alle elever også mandag og tirsdag. Fra onsdag har vi rødt nivå, og følger planen for hvilke elever som skal møte på skolen. I løpet av uken gjøres en vurdering i samråd med kriseledelsen i kommunen, og vi får da vite mer om ukene som kommer. Vi håper at smittenivået holder seg lavt, slik at vi snart kan få alle elevene tilbake på skolen hver dag.

Situasjonen endrer seg fort, og det må vi nok dessverre leve med en stund til.

Vi håper alle dere elever klarer å holde motivasjonen oppe litt til! Vi har stor forståelse for at det kan være tungt. Ta kontakt med lærere, rådgivere, miljøarbeidere eller meg om dere trenger det.

Vi tror nå det kan være fint med litt ekstra støtte fra foresatte. Vi anbefaler alle elever å stå opp og spise frokost i god tid før undervisningen starter, og opprettholde faste rutiner. En tur ut etter skoletid gjør godt!

Hilsen rektor Annika

Fredag 21.01.21

Digital undervisning i uke 4 

I dag kom det informasjon om nye tiltak for å begrense smitte. Videregående skole skal ha digital undervisning for alle elever i uken som kommer. All praksisutplassering avlyses også denne uken. Alle elever vil få informasjon fra kontaktlærer og faglærere om innholdet i undervisningen. Fra uke 5 forbereder vi rødt nivå. Nå opplever vi strenge begrensninger på veldig mange områder, og vi må alle holde ut. Ikke nøl med å ta kontakt med lærere, rådgivere, helsesykepleier, miljøarbeidere, rektor eller andre på skolen om dere trenger noen å snakke med. Vi håper vi snart kan møtes på skolen igjen!

Onsdag 20.01.21

Endring i smittevernnivå

Kriseledelsen i kommunen har i dag besluttet at skolen skal ha forsterket gult nivå fra 25.1.21 tom 31.1.21. Fra 1.2.21 går vi over på ordinært gult nivå, med noe lettelser i smitteverntiltakene

Vi håper smittetallene holder seg lave, slik at vi snart kan ha alle elevene til stede på skolen, og mer normale dager. Vi fortsetter med gjeldende plan for tilstedeværelse i uke 3 og uke 4.

Plan for undervisningen uke 3-7 (PDF, 115 kB)

Mandag 18.01.21

Skolen fortsetter på rødt nivå, og med gjeldende plan ut denne uken, etter vurdering fra kommuneoverlegen.

Nasjonalt er nå skolene satt på gult nivå, og det betyr at det kan komme endringer fra neste uke. Vi avventer hvilken vurdering som gjøres av kommuneoverlegen og kriseledelsen i kommunen. Vi kan håpe på at smitten avtar, slik at vi kan lette på tiltakene!

Onsdag 13.01.21

Skolen har fått et nytt smittetilfelle, så vi har nå to smittede elever. Det er til sammen 65 personer i karantene som følge av smitten.

Alle som skal i karantene har fått direkte beskjed, og er kontaktet av smittesporingsteamet i kommunen.

Skolen fortsetter sitt arbeid med smittevern og minner om å: 

 • Holde avstand
 • Vaske hender og bruke antibac
 • Holde seg hjemme når man er syk
 • Begrense antallet sosiale kontakter

Tirsdag 12.01.21

Skolen har fått et nytt smittetilfelle. 19 personer er nå i karantene som følge av dette.

Mandag 04.01.21

Skolen er nå over på rødt nivå, og vi må fortsette å overholde smitteverntiltakene vi allerede har. Vi har gjennomgått planen for tilstedeværelse, og kommet frem til at det er forsvarlig å fortsette etter planen. Noen klasser vil få flere rom tilgjengelig, og det er viktig at romplanen følges. Det er også iverksatt nye smitteverntiltak på rødt nivå.

Vi har bestemt at disse nye tiltakene gjennomføres:

 • Vi fjerner arbeidsøktene tirsdager og torsdager, og skyver på undervisningen. Ny plan kommer i VIS. 
 • Kroppsøvingsundervisningen foregår utendørs i uke 1 og 2.
 • Biblioteket må brukes til avlastningsrom for undervisning mandager og torsdager, men holdes åpent for opphold tirsdager, onsdager og fredager.
 • Sofaene i korridorene fjernes.
 • Kantina holdes åpen for opphold, men vi fjerner flere stoler og merker plassene.

Ellers er det viktig å fortsette med disse tiltakene:

 • Alle må holde 1 meter avstand til alle andre hele tiden på skolen.
 • Unngå kollektivtrafikk om du kan. Bruk munnbind hvis du er nødt til å reise kollektivt.
 • Store klasser MÅ deles på to rom der det ikke er store nok rom til å holde forsvarlig avstand. Det skal være faste grupper og faste plasser. 
 • Er du syk skal du ikke komme på skolen.
 • Hvis du blir satt i karantene fordi du er nærkontakt med en smittet medfører det IKKE at dine nærkontakter skal være i karantene, med mindre du får symptomer.
 • Ingen ekskursjoner gjennomføres.
 • Vask hendene ofte, og bruk antibac.
 • Vask pulten når du er ferdig i rommet.
 • Spør læreren din om du er usikker på smittevernreglene

Når vi nå alle er flinke til å følge de strenge tiltakene som gjelder håper vi at smittetrykket avtar, og vi snart kan leve litt mer normalt igjen. 

Inntil det kommer ny beskjed gjelder følgende plan for undervisningen:

Plan for undervisningen uke 3-7 (PDF, 115 kB)

Mandag 21.12:

Med et avstandskrav på 1 meter både i og utenfor klasserommet er det umulig for oss å ha alle elevene til stede på skolen samtidig. Elevene som er på skolen må spres i flere rom. Det er viktig at dere følger med på skolens nettside og i Teams før skolestart 5. januar. Det er plandag 4. januar, og fri for elever. Hvis det kommer beskjed fra kommuneoverlegen om endring av smittevernnivå legger vi ut informasjon om det. Dersom det blir endret til ordinært gult nivå skal alle elevene ha undervisning på skolen hver dag.

Lørdag 28.11:

Skolen har dessverre fått et nytt smittetilfelle, og 24 personer er satt i karantene som følge av dette. Den smittede er i god form.

Fredag 27.11 kl. 21.00

Vi har nå fått informasjon om negativt testresultat, og dermed er ventekarantenen for 18 personer på skolen avsluttet. Skolen har hatt 3 smittetilfeller den siste uken.

Torsdag 26.11.20

Torsdag 26.11. har en tredje person tilknyttet skolen fått bekreftet smitte. Personen er allerede i karantene. I tillegg er til sammen 18 nye personer satt i ventekarantene i påvente av prøvesvar.

Onsdag 25.11.20:

Skolen har nå fått bekreftet at eleven som ventet på prøvesvar er bekreftet smittet. De to elevene som er smittet de siste dagene har symptomer, men er heldigvis ikke alvorlig syke. 22 personer er allerede satt i karantene fra i dag, og denne vil vare frem til og med 30. november. Undervisningen vil foregå digitalt for alle elever i karantene.

Tirsdag 24.11 kl. 23:

Skolen er informert om at en elev er bekreftet smittet. Alle elevens nærkontakter har fått SMS i kveld. Disse vil også kontaktes av smittesporingsteamet. Alle elever som har vært i nærkontakt med den smittede eleven har fått beskjed om 10 dagers karantene, til og med torsdag 3. desember kl 15. Undervisningen vil foregå digitalt i denne perioden for elevene som er i karantene. 28 personer tilknyttet skolen er i karantene.

I påvente av prøvesvar for en elev med symptomer i en annen klasse er ytterligere 21 elever og én lærer satt i «ventekarantene» onsdag 25.11. Dersom denne prøven ikke påviser smitte vil karantenen for disse personene opphøre.

Tirsdag 23.11.20 - Informasjon om Covid-19

Skolen er informert om at en elev er bekreftet smittet. Alle elevens nærkontakter har fått SMS i kveld. Disse vil også kontaktes av smittesporingsteamet. Alle elever som har vært i nærkontakt med den smittede eleven har fått beskjed om 10 dagers karantene, til og med torsdag 3. desember kl 15. Undervisningen vil foregå digitalt i denne perioden. 28 personer tilknyttet skolen er i karantene.

Les om smitteverntiltak på skjerpet gult nivå og plan for undervisningen her

Til toppen