Sommerbrev fra rektor

Kjære flotte elever!

Gratulerer med gjennomført skoleår! I år har vi jammen møtt på mange utfordringer underveis, men dere har klart det. Nå er skoleåret ferdig, og en lang og deilig sommerferie venter.

Klikk for stort bilde 

Vi er lei av smittevern, og vi vet at digitale taler og avslutninger ikke er særlig gøy. Jeg håper derfor dere får en fin avslutning sammen med kontaktlærer, og så håper jeg at vi kan samles alle sammen i kantina på første skoledag etter ferien.

Jeg er stolt av at elevene på skolen vår skaper et inkluderende og raust elevmiljø. Jeg er stolt av at pride-flagget er heist til topps og at vi viser at vi setter pris på mangfold. Hos oss er det plass til alle, uansett utseende, politisk ståsted, legning eller religion.

I år er det 10 år siden 22. juli. Vi har hatt markeringer på skolen, og vi har snakket om de viktige verdiene i vårt demokratiske samfunn. Jeg håper at arven etter 22. juli kan bidra til at vi evner å beholde
respekten for hverandre også når vi er brennende uenige. I sosiale medier ser vi dessverre stadig eksempler på det motsatte. Diskusjonen kan bli tøff og innleggene harde. Noen utsettes for hets, som ofte er usaklig, og som ikke fremmer demokratiet og tryggheten. På skolen ønsker vi å utdanne aktive medborgere, og jeg håper dere har mot til å engasjere dere, til å si ifra om urett og stå opp for verdiene deres.

Jeg blir glad når jeg ser humøret og engasjementet når vi har ulike temadager med utkledning. Og jeg blir imponert når jeg ser innsatsen deres og hvordan dere samarbeider med lærerne for god læring og vurdering.

Hver og en av dere er viktige i skolemiljøet. Husk at så lenge du gjør ditt beste er du god nok!

Vi er vel alle lettet over at vi nå er ferdige med lange perioder med stengt skole og hjemmeundervisning. Vi er enige om at skole fungerer best når vi kan være sammen. Normale skoleår foregår det mye aktivitet her, og jeg ser frem til et nytt skoleår der vi samles til fotballturnering, quiz og felles lunsj.

Neste skoleår må jo bli det beste!

Jeg ønsker dere en god sommer, med sol og varme, latter og glede, lange sommernetter og late sommermorgener, gode opplevelser, nye sommerjobberfaringer, familietid, vennetid, fred og ro.

Gratulerer med innsatsen, takk for i år, og hjertelig velkommen tilbake onsdag 18. august!

Varm hilsen fra rektor Annika

Til toppen