Reisebrev fra Erasmus+ prosjekt i Tsjekkia

Elever og lærere er nå i Tsjekkia hvor de er igang med et Erasmus+ prosjekt sammen med Gymnazium Teplice i Tsjekkia.  Her finner du reisebrev og bilder fra prosjektet. 

Eleven på vei inn på skole - Klikk for stort bildeElever på vei inn på skole Inger Marie

Vi er i gang med et Erasmus+ prosjekt sammen med Gymnazium Teplice i Tsjekkia. Dette er en del av akkrediteringen vi har på studiespesialiserende programområde nå. 10 elever er med til Tsjekkia, og enda flere elever vil bli involvert når skolen får besøk av tsjekkiske elever og lærere i april 2024. Tema for samarbeidet er også i år energiproduksjon og hvordan dette påvirker nærområdene til de ulike produksjonsanleggene. I Tsjekkia er fokuset rettet mot kullkraftverk og kjernekraftverk. I Norge vil vi fokusere på vannkraft og vindkraft. Elevene skal delta på ulike ekskursjoner som kan relateres til temaene. I Tsjekkia besøker vi blant annet en biologisk hage og et kullkraftverk. I tillegg vil elevene besøke et planetarium g få en kort innføring i planetene i solsystemet vårt, samt hvordan stjernehimmelen der ut nå på høsten.
 
 Allerede etter et par timer i Teplice, ble vi møtt av de tsjekkiske elevene og lærerne for å bli kjent på skolen. Elevene hadde bli – kjent aktiviteter før vi hadde en felles middag på kvelden. 

Erasmus23 Reisebrev 1. november.pdf (PDF, 2 MB)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag kveld var siste felles middag i Praha og i dag kommer elevene tilbake til Norge. 

Elever ved bord på kafe - Klikk for stort bildeElever ved bord på kafe Inger Marie Elever på gate i Praha - Klikk for stort bildeElever på gate i Praha Inger Marie Norske og Tsjekkisk elever samlet til gruppebilde - Klikk for stort bildeNorske og Tsjekkiske elever samlet til gruppebilde Inger Marie