Buskerud fylkesting er konstituert

Torsdag 19. oktober ble fylkestinget i nye Buskerud fylkeskommune konstituert. Fylkesordfører i Viken fylkeskommune, Roger Ryberg (Ap), overrakte ordførerkjedet til Tore Opdal Hansen (H), som blir fylkesordfører i Buskerud fylkeskommune.  

To menn med ordførerkjede, tar hverandre i hånden - Klikk for stort bildeFylkesordfører i Viken fylkeskommune Roger Ryberg gratulerer Tore Opdal Hansen som fylkesordfører i nye Buskerud fylkeskommune. Andre Strand, Viken fylkeskommune

– Jeg er stolt og ydmyk over å ha fått denne tillitten. Jeg gleder meg til å komme i gang med å utvikle nye Buskerud fylkeskommune, sier Opdal Hansen.  

Tore Opdal Hansen representerer Høyre og er bosatt i Drammen. I Viken var han komiteleder for utdanning og Høyres nestgruppeleder, og har blant annet vært ordfører i Drammen tidligere.   

– Jeg vil gjøre mitt beste for at Buskerud fylkesting skal bli en viktig og spennende politisk arena, som legger grunnlag for gode tjenester til innbyggerne og setter en god retning for utviklingen av Buskerud-samfunnet, sier Tore Opdal Hansen.  

Borgerlig flertall med varaordfører fra Frp 

Høyre, Fremskrittspartiet, Industri- og næringspartiet og Kristelig Folkeparti utgjør flertallet i fylkestinget, og har utformet en felles politisk plattform for nye Buskerud fylkeskommune.  

Lavrans Kierulf fra Fremskrittspartiet er valgt som fylkesvaraordfører i Buskerud. Han startet sin politiske karriere i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU), og har hatt flere lokalpolitiske verv for Drammen FrP. 

De siste årene har han vært gruppeleder i Viken FrP, og blant annet vært medlem i komiteen for utdanning og kompetanse

– Dette har vært en fin og historisk dag. Nå skal det bli godt å komme i gang med utviklingen av nye Buskerud fylkeskommune, og jeg ser fram til konstruktive debatter i fylkestinget i årene som kommer. Sammen skal vi jobbe fram gode løsninger til det beste for innbyggerne i hele fylket, sier Kierulf. 

Fylkestinget i Buskerud har 47 medlemmer fra 11 politisk partier. 

Se oversikten her: Fylkestingsvalg 2023 - Buskerud fylkeskommune (bfk.no) 

Les ogsåSlik styres Viken ut året - Viken fylkeskommune