Vikens fylkesvåpen

Vikens fylkesvåpen har tittelen «trippel fjellspeiling i vann». Fylkesvåpenet viser et fjell i sølv som gjenspeiler seg på blå bakgrunn.

Vikens fylkesvåpen - Klikk for stort bildeVikens fylkesvåpen Viken fylkeskommune

På flater der sølv ikke kan gjengis, benyttes hvit farge.

Våpenet ble valgt ut etter en publikumskonkurranse der det kom inn over 600 forslag. Vinnerutkastet ble tegnet av Trude Bjørlykke Hansen. Fylkesvåpenet ble vedtatt av fellesnemnda for Viken og fylkestingene i Akershus, Buskerud og Østfold våren 2019.

Juryen mente våpenet

«evner å gi gode assosiasjoner og har en symbolikk som gir rom for bredde, mangfold og rikdom i geografi, naturressurser og kulturlandskap.

Samtidig som våpenforslaget tydelig tar opp i seg moderniteten og Viken som går foran og viser vei inn i en ny tid, har forslaget også stort potensial til å stå seg godt over tid og bli et symbol for tradisjon i det nye fylkets felles historie.»

Bruk av fylkesvåpenet

Fylkesvåpenet er det visuelle kjennetegnet på Viken fylkeskommune. Det brukes også som hovedelement i fylkeskommunens logoer. 

Vi følger de heraldiske reglene i bruken av fylkesvåpenet. Det betyr at det er Viken fylkeskommune som eier fylkesvåpenet i enhver form og har bruksretten til det.

Se også

Til toppen