Rød buss ved bussholdeplass

Viken fylkeskommune ber nå alle innbyggere innstendig om å være med på et krafttak for å minske smittefaren og trykket på skolebussene. 

Gutt med munnbind leser i bok

Fra 12. april: Mindre grupper når skolene er på rødt tiltaksnivå og mulighet for å anbefale bruk av munnbind på skolenes fellesarealer. Fortsatt gjelder det å være hjemme hvis man er syk, holde avstand til andre og ha god hånd- og hostehygiene.

 

To kvinnelige lærlinger i kokkeuniform som tilbereder mat.

Viken fylkeskommune vil gjøre en ekstra innsats for lærlinger som risikerer oppsigelse eller permittering som følge av koronasituasjonen. Nå kan opplæringskontorer og lærebedrifter igjen søke om tilskudd til opplæring og kurs for lærlinger og lærekandidater. Denne gangen gjelder det innenfor utdanningene restaurant- og matfag, service og samferdsel, design og håndverk samt medieproduksjon. Frist 9. april 2021.

Digital skolehverdag

På bakgrunn av de økende smittetallene i kommunen, har kommuneoverlegen i Bærum besluttet å innføre digital opplæring, senest fra og med torsdag 18. mars. Dette gjelder til og med søndag 11. april.

Coronavirus

Viken fylke opplever økende smitte med den engelske virusvarianten, og en høy andel av smitten kan ikke spores. Etter anbefaling fra statsforvalteren, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, innførte regjeringen tiltaksnivå A (særlig høyt tiltaksnivå) i hele Viken fylke natt til tirsdag 16. mars. Tiltakene varer til og med søndag 11. april. 

 

Globus i solen

I Viken fylkeskommune tilbyr Hvam, Sørumsand og Rud videregående skoler vanligvis årsopphold for Vg2 i Storbritannia, og Drammen videregående skole årsopphold på New Zealand. Disse tilbudene er avlyst kommende skoleår.

 

– Det er bra at statsråden nå avklarer at det ikke blir skriftlig eksamen i år. Det er det eneste fornuftige å gjøre i et år der elevene har fått så ulikt grunnlag for å ta eksamen, sier fylkesråd for utdanning og kompetanse, Siv Henriette Jacobsen.  

Oppdatert 22.02.21:
Regjeringen har nå lettet på de strenge smitteverntiltakene i Halden og Sarpsborg.

Nesodden, Ås, Ski og Oppegård tannklinikker er tilbake i normal drift med enkelte tilrettelegginger.

Regjeringen annonserte på en pressekonferanse 19. februar at det kommer endringer i de nasjonale smitteverntiltakene, blant annet gis det lettelser for for barn, unge og studenter.

Endringene gjelde fra tirsdag 23. februar. 

Oppdatert 09.02.21:
Regjeringen letter på tiltakene

Oppdatert 03.02.21
Kommunene i ring 1 og ring 2 fra Halden-utbruddet får lettelser i tiltakene

– Viken fylkeskommune som skoleeier har ikke myndighet til å stenge en skole. Den beslutningsmyndigheten ligger til lokal helsemyndighet og ikke til fylkeskommunen eller den enkelte skole.
 

Illustrasjon med grønn tavle og koronasymbol

Søndag 3. januar kom regjeringen med klare anmodninger om rødt nivå på alle de videregående skolene. For de fleste av skolene vil dette gjelde allerede fra mandag 4. januar. Elever og foresatte bes om å følge med på sin skoles nettsider eller facebook-side for informasjon.

Til toppen