Korona-pakke til pilegrimer

Fylkeskommunen setter inn engangstiltak for å avhjelpe situasjonen for pilegrimsherberger/småskala overnattingssteder langs pilegrimsledene i Viken. 
 

Grunnet koronakrisen er det et ønske om at nordmenn ferierer i Norge. Pilegrimsleden er del av denne satsingen, og det er forventet at mange vil gå Pilegrimsledene i år.

I Viken er mange av overnattingsstedene drevet «con Amore» som små private herberger eller av frivillige, ofte til selvkost. For at det skal være mulig å drive overnattingsstedene på en sikker måte, uten å gå med tap, tilbyr Viken fylkeskommune nå en koronapakke. Den består av engangssengetøy, overflatedesinfeksjonsmidler, håndsprit og plakater med helseråd fra FHI

– Vi benytter oss av Vikens innkjøpsavtaler og stordriftsfordeler i bestillingen. Vi vil kjøre ut pakkene til tilbyderne slik at vi er sikre på at dette er på plass så fort som mulig. Koronapakken er finansiert gjennom midler fra Pilegrimsledens søknadsordning, sier Ola Rønne, Viken fylkeskommune, som nå er mest som "bilegrim" å regne, siden han kjører ut koronapakkene til overnattingsstedene.

Håndsprit på trebenk - Klikk for stort bilde"Korona-kit" er på plass Olav Rønne/Viken fylkeskommune  

Til toppen