Tannhelsetilbudet i Viken og korona

Viken tannhelsetjeneste tilbyr ordinære kontroller og følger de til en hver tid gjeldene smittevernsrutiner gitt av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

I forkant av konsultasjoner blir pasienter oppringt fra tannklinikken, for å avklare smittestatus for seg og eventuell ledsager. Da vil du også få beskjed om hvilke smittevernrutiner du må følge, og om du eventuelt må bruke munnbind. 

Det er ikke anledning til å møte opp på tannklinikkene dersom du ikke allerede har en avtale. Pasienten kan ved behov ha med seg én ledsager til time hos tannklinikken.

Ordinære kontroller og undersøkelser

Gode smittevernsrutiner ligger til grunn når vi tar imot pasienter til ordinære undersøkelser og kontroller på tannklinikkene.

Akutt behov for tannhelsehjelp?

Har du akutt behov for tannhelsehjelp og har store smerter eller hevelse, ta kontakt med din nærmeste tannklinikk på telefon.

Akuttklinikker for pasienter med korona

Det er to klinikker i Viken som både private og offentlige tannklinikker kan henvise koronasmittede pasienter videre til. Les mer om akuttklinikker for koronasmittede pasienter.

Virksomhet utenfor tannklinikkene 

Utadrettet virksomhet på for eksempel institusjoner gjennomføres etter avtale med kommunelege/smittevernlege. Tannhelsetjenesten følger opp møter med samarbeidspartnere pr. telefon eller via Skype/Teams.

Informasjonsfilm for barn og voksne

Helsedirektoratet har laget en informasjonsfilm om koronaviruset, der Hermine (13 år) stiller spørsmål til Helen (lege i Helsedirektoratet). Det kan være nyttig informasjon til både barn og voksne i denne YouTube-filmen.

Koronatelefon på flere språk - Helsedirektoratet

Do you have any questions about COVID-19? The Directorate of Health's helpline is now available in English and several languages, call 815 55 015.

Økt renhold og hånddesinfeksjon

For å hindre smitte økes renholdet ved våre tannklinikker. Vi ber pasienter som kommer på klinikkene om å bruke hånddesinfeksjonen som er tilgjengelig på venterommet. Betaling foregår fortrinnsvis med betalingskort, hvis ikke sendes faktura.

Norske myndigheter oppfordrer også alle innbyggere til å holde seg oppdatert og følge nasjonale råd og føringer knyttet til situasjonen. Disse finner dere her:

Vaner som forebygger smitte

Klikk for stort bildeHvordan forebygge smite Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet

Til toppen