Grønt nivå og regelmessig testing

Fra mandag 17.januar skal alle elever møte skolen hver dag. De som ikke er fullvaksinerte oppfordres til å teste seg med selvtest to ganger i uka. Elever som er syke, er i karantene eller har symptomer på korona skal holde seg hjemme.

Utdeling av selvtester

Vg1-elevene får mandag utdelt to selvtester av lærer. De fleste får dette kl 12:35. Elevene oppfordres til å ta test hjemme før de drar på skolen tirsdag og fredag. 

Elever på Vg2 og Vg3 som ikke er fullvaksinerte bør også teste seg to ganger i uka og kan hente selvtest ved resepsjonen mandag kl 12:05-12:35.  

Unntak fra testing

  • Elever som har gjennomgått covid19 siste 3 mnd
  • Elever som har fått to doser med koronavaksine eller som har gjennomgått covid19 og fått en vaksinedose

Ved positiv test

Resultatet skal bekreftes meHender med latexhansker håndterer koronaprøve i reagensrør - Klikk for stort bilde Unsplash/Mufid Majnun d en ny test på teststasjon i egen kommune. Den som har testet positivt skal isolere seg hjemme i 6 dager. Den som har testet positivt skal selv informere husstanden og andre nærkontakter om at de har vært eksponert for smitte. Se informasjon https://www.helsenorge.no/koronavirus/

 

 

Det er viktig at skolen får beskjed ved positiv PCR-test for da har eleven krav på hjemmeundervisning. 

Om karantene

Elever skal bare i karantene hvis det er noen i egen husstand eller tilsvarende nær relasjon som har påvist Covid 19; hvis dere er nærkontakter til noen på skolen, skal dere teste dere på dag 3 og 7.

Grønt nivå

Her kan du lese mer om grønt nivå i skolen: Koronatiltak for barnehager og skoler (udir.no)

Informasjon fra kommuneoverlegen: Grønt nivå på Rælingen videregående skole (PDF, 116 kB)

Skolens plan for smittevern: Smittevern på Rælingen videregående skole pr. 17.01.22 (PDF, 201 kB)

Til toppen