Ny elev på Rælingen vgs?

Velkommen til oss! De første skoledagene er litt annerledes enn resten av skoleåret. Det er også noen praktiske ting du kan gjøre før du starter på skolen. 

Velkomstsamtale

For alle elever på Vg1, alle utdanningsprogram, og elever på Vg2 Salg, service og reiseliv blir det første møte med skolen en samtale med din kontaktlærer. Du skal forberede deg til samtalen, og du vil tilsendt møtetidspunkt og et skjema i posten. Dette kan komme så sent som tirsdag 16. august da vi ikke mottar opplysninger om deg før onsdag 10.august og postgangen kan ta noen dager. Vi har lagt ved skjema i her, slik at du kan forberede deg litt, og vi ønsker at du tar med utfylt skjema til samtalen. En ansatt vil møte deg ved hovedinngangen og vise deg til rett rom. Vi ønsker at foresatte er med til samtalen.

Samtalene foregår onsdag 17. og torsdag 18. august. Du møter til samtale på angitt tidspunkt og har fri den dagen du ikke har samtale.

Fredag 19. august møter du klassen

Fredag 19. august kl 08:45 er første dag med klassen og du skal møte i skolens gymsal som ligger innenfor elevkantina. Fredag er det lurt å ha med skrivesaker, PC/MAC og en liten hengelås. Du får tildelt et skap som du kan legge skolebøkene i. Bøkene låner du av skolen. Om du ikke har bestilt PC/MAC må du gjøre dette snarest. Informasjon om dette finner du her: Elev-PC - Rælingen videregående skole (viken.no) Visma InSchool - Klikk for stort bilde CC0  

Fra mandag 22.august har dere vanlig skole.

For elever på Vg2, Vg3 og Påbygg

Dere møter i gymsalen onsdag 17. august kl 09:00. Der vil rektor ønske dere velkommen, og så går dere til klasserommene sammen med kontaktlærerne. Skoledagen er ferdig kl 12:05.

(Dette gjelder da ikke elever på Vg2 Salg, service og reiseliv som har velkomstsamtaler)

Stipend

Alle elever får stipend når de går på videregående skole i Norge. Informasjon om søknad til Lånekassen finner du her: Lån og stipend - Rælingen videregående skole (viken.no). Om hjemmet er i en økonomisk vanskelig situasjon kan skolen innvilge at du får dekket utgifter til elev-PC utover stipendet. Snakk med din kontaktlærer som vil sette deg i kontakt med rådgiver.

Vi ønsker alle velkommen til Rælingen videregående skole og vi ser virkelig frem til en korona-fri hverdag!

Skjema til velkomstsamtale (DOCX, 47 kB)

Til toppen