Nyttig informasjon til skolestart

Onsdag 18. august starter et nytt skoleår. Her finner du informasjon du trenger til skolestart.

Takk ja til plass i VIGO og møt opp første dag

Er du ikke til stede når skolen starter opp, kan plassen din gå til en elev fra ventelisten. Er du syk, i karantene eller har en annen viktig grunn til at du ikke kan møte opp, må du gi beskjed til skolen – i så god tid som mulig. 

Alle elever på Vg1 og Vg2 yrkesfag får invitasjon til velkomstsamtale med kontaktlærer onsdag 18.8 eller torsdag 19.8. Invitasjonen kommer i posten og på e-post til eleven. De som skal til samtale torsdag har fri onsdag og omvendt. Øvrige elever har første skoledag onsdag 18.8. 

Er det fortsatt mulig å komme inn der jeg vil?

Har du ikke fått plass på den skolen eller det utdanningsprogrammet du ønsker og står på venteliste, må du vente til du eventuelt får beskjed om at du får plass likevel. Det er Inntakskontoret Viken som håndterer dette frem til skolestart; inntak@viken.no

Koronatilpasset skolestart

Nasjonale myndigheter har innført en trafikklysmodell for å ivareta smittevern. Trafikklysene med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smittevernstiltak som gjelder for skolene for de ulike nivåene.

Grønt nivå

Smittesituasjonen er på grønt nivå ved skolestart.

  • Ingen syke skal møte på skolen.
  • Sørg for god hygiene.
  • Unngå fysisk kontakt mellom personer (håndhilsning og klemming).
  • Skoleklasser og skolehverdag er organisert på vanlig måte.

Les mer om skolestart og koronasituasjonen

Visma InSchool

Visma InSchool (VIS) er vårt skoleadministrative system. Visma InSchool vil være en stor del av skolehverdagen din. Du vil se viktig informasjon som timeplan, klassetilhørighet, kontakt- og faglærerer, fravær, anmerkninger og karakterer i VIS. Du kan også levere digitale søknader og gjennomføre fagvalg i VIS.

Les mer om Visma InSchool og se introduksjonsvideo

Illustrasjonsbilde elev-PC Viken - Klikk for stort bilde Pexels.com/CC0  Elev-PC

Alle elever skal ha en bærbar datamaskin til bruk i skolearbeidet. Du kan bruke din egen maskin hvis du har en god maskin fra før, eller du kan kjøpe ny. Fylkeskommunen tilbyr en gunstig avtale for kjøp av PC/Mac til elever. Du eier maskinen selv, også etter endt videregående opplæring.

Les mer om elev-PC 

Du skal selv aktivere din Viken-bruker

For å få tilgang på programvare og andre tjenester du trenger som elev i Viken fylkeskommune, må du aktivere din Viken-bruker. Du vil som ny elev få en SMS med mulighet for å aktivere Viken-bruker ca. 13. august.

Slik aktiverer du din Viken-bruker

Glemt passord eller brukernavn

Har du har glemt passord eller brukernavn til Viken-bruker?

Glemt passord eller brukernavn

Teams

Vi bruker Teams til kommunikasjon og arbeid med skolefag. I Teams finner du teamet "Informasjon til elever" og klasseteam for din klasse/dine fag. 

Oppsett av PC/Mac

Trenger du hjelp til installering, pålogging og tilgang til IT-systemer, for eksempel til Office 365 eller Viken-e-post?

Installering, pålogging og tilgang til IT-systemer

Fotografering og ID-kort

Som elev får du utdelt et skolebevis med bilde. Vi tar bilder av alle nye elever i løpet av de første skoledagene. Når det nærmer seg får du beskjed fra læreren din om når du skal fotograferes. 

Mer om skolebevis

Fravær

Du melder fravær i Visma InSchool og til kontaktlærer. Er du syk før skolen starter, må du informere skolen om dette på telefon 63 83 53 00 eller e-post; ralingenvgs@viken.no

Se fraværsreglement for alle elever i Viken 

Skoleskyss

Les mer om skoleskyss og hvordan du søker

Gratis lærebøker

Du får du låne de lærebøkene du trenger i forbindelse med opplæringen. Bøkene blir utlånt ved skolestart og skal leveres inn igjen før skoleslutt. Du skal behandle bøkene pent, og må erstatte bøker som blir borte eller ødelagt. 

Les reglementet for utlån av lærebøker

Lån og stipend

Alle elever i videregående skole kan søke lån og stipend i Statens lånekasse for utdanning. Husk å søke om utstyrsstipend innen fristen 15. november.

Les mer om lån og stipend på Lånekassen.no

Skoleferier og fridager

Se skoleruta for kommende skoleår

Rådgivere og helsesykepleier på skolen

Trenger du noen å snakke med om utfordringer i skolehverdagen? Skolen har flere typer rådgivere som kan hjelpe deg. Les mer om skolens elevtjeneste

To par ben på en gressplen - Klikk for stort bilde Rogério Martins/Pexels Reglement og rutiner

Lurer du på noe om fravær, ordensreglementet, eller hvilke rettigheter og plikter du har som elev i videregående skole? 

Les reglement og rutiner som gjelder for deg som elev

Transport til skolen

Det er begrenset med parkeringsplasser ved skolen. Vi oppfordrer alle til å benytte alternativ transport.

Les mer her

 

Velkommen til skolestart!

Til toppen