Om karantene for ungdom i videregående skole

Fra 1. januar er unntaket fra smittekarantene i skoletiden utvidet til å gjelde også elever over 18 år og ansatte. Alle elever og ansatte oppfordres til å teste seg før første skoledag eller på første skoledag etter nyttår. 

Med virkning fra 1. januar er det foretatt en endring i koronaforskriften som gjør at det ikke lenger er forskjellige karanteneregler for elever over og under 18 år. Unntaket fra smittekarantene for barn og unge under 18 år som ikke er i samme husstand eller tilsvarende nær den som er smittet, er nå utvidet til også å gjelde elever i videregående skole som har fylt 18 årDet er også utvidet til å gjelde ansatte i videregående skole.

Dette betyr at alle elever og ansatte er unntatt karantene i skoletiden/arbeidstiden (gjelder ikke dersom elev/ansatt er i samme husstand eller tilsvarende nær den som er smittet, men gjelder f.eks. hvis du har vært i nærheten av en smittet medelev/kollega).  Man er fremdeles i karantene på fritiden, men elever og ansatte kan komme på skolen. Unntaket gjelder fra første dag etter nærkontakten, men forutsetter at elev/ansatt tester negativt med antigen hurtigtest tatt døgn 3 og 7 etter nærkontakten.

Hender med latexhansker håndterer koronaprøve i reagensrør - Klikk for stort bilde Unsplash/Mufid Majnun  

Til toppen