Rælingen-elever vant konkurranse på Andøya Space Center

Mandag 24. april dro sju elever og to lærere til Andøya Space Center for å delta i en konkurranse med satelitter de hadde laget selv. Team Terra vant konkurransen!

Gode forberedelser

Lodding skjermdump Instagram team_sodacan

Skolen sendte to lag til konkurransen og det er gutta på team_sodacan som før avreise ble intervjuet av Enebakk avis. Elevene beskrev til avisen at de hadde produsert en brusbokssatellitt som skulle slippes fra en drone. Vanligvis ville den slippes fra kroppen på en rakett, men i år valgte Andøya Space å bruke en drone til å slippe den ned fra ca. 300 meters høyde. Den vil ha fallskjerm, og på veien ned vil den måle høyde og trykk, som er hovedoppdraget. Vinneren av den nasjonale CanSat-konkurransen går videre til den internasjonale finalen i juni. 

Team Terra stakk av seieren

Basert på juryens konklusjon ble vinneren av nasjonal CanSat-konkurranse 2023 «Team Terra» fra Rælingen Videregående skole. Fire skoler med totalt sju lag deltok i konkurransen. 

esero.no

CEO Ketil Olsen, Andøya Space fikk æren av å kåre vinnerlaget, som ble premiert med 10 000,- og får representere Norge i den Europeiske konkurransen 26.–30. juni i år. Der vil de møte og konkurrere med lag fra hele Europa.

Nytt fag

Realfaget Teknologi og forskningslære er nytt av året på skolen og det er investert i 3D-printer, girbokser, kabler og mye annet for å bygge både raketter og satelitter. Det er faglærer Sebastian Skanckes engasjement for romfart som ligger til grunn for valg av hovedtema i det veldig åpne faget. 

De to lagene kan følges på Instagram team_sodacan og team_terra_cansat.

Les hva Enebakk avis skriver om saken:  Enebakk, Rælingen | Konkurrerer med brusboks-satellitt: – Det skal etterligne sonder som blir sendt til Mars (enebakkavis.no) (for abonnenter)

Les hva arrangøren skrier om konkurransen og vinnerlaget: «Team Terra» fra Rælingen vgs vant nasjonal minisatellittkonkurranse (esero.no)

LYKKE TIL!