Rødt nivå i fire uker

Fra torsdag 16.12 til 16.01 skal skolen organisere skoledagen etter rødt nivå i trafikklysmodellen.

Veileder om smittevern for videregående skole (udir.no)

Organisering

Dette innebærer, blant andre smittevernstiltak, at skolen skal legge til rette for at elever og ansatte kan holde 1 meter avstand til enhver tid. For å få til det i klasserommene  skal mange av elevene være til stede på skolen annenhver dag. Da vil den ene halvparten av klassen ha undervisning på skolen og den andre halvparten motta digital undervisning.

Unsplash Kontaktlærer deler klassen i to grupper og informerer elevene løpende om ordningen og hvilke dager de skal være fysisk på skolen.  

Elever som av ulike årsaker kan ha behov for å være på skolen hver dag vil få tilbud om det. Elevene på Vg3 og Påbygg starter skoledagen kl 09 for at ikke så mange elever skal ankomme skolen samtidig.

Nye regler for karantene

Fra 15. desember skal alle nærkontakter i smittekarantene, og det blir felles regler for karantene uavhengig av virusvariant. Det er samtidig innført et unntak for barn og unge under 18 år. De skal kun i smittekarantene dersom de bor sammen med eller er tilsvarende nære den smittede. For elevene betyr det at de ikke skal i karantene hvis noen i klassen får påvist covid-19, men det er anbefalt at de tester seg. Det kan gjøres ved teststasjonen utenfor skolen.

  • Husk å si ifra til kontaktlærer hvis ungdommen har blitt smittet, uansett om det er delta eller omikron-variant.
  • Husk også at dere skal henvende dere til smittesporingsteamet i deres kommune hvis ungdommen har fått positiv hurtigtest. Dere vil da få informasjon der om videre testing og om hva dere skal gjøre videre.

Skolens relaterte dokumenter

Risikovurdering for smittevern under pandemi ved Rælingen vgs pr. 16.12.21 (XLSX, 143 kB)

Smittevern på Rælingen videregående skole pr. 16.12.21 (DOCX, 160 kB)

Til toppen