Skoledag på Oslo lufthavn

Onsdag 9 mars fikk alle Vg1-klassene på Salg, service og reiselivs være med på en omvisning rundt Norges hovedflyplass: Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL). Dagen startet med at vi ble ønsket velkommen av Odd Einar Vikra, som arbeider som Duty Coordinator i SAS Ground Handling.

Denne artikkelen er over 1 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Før visningsrunden startet, fortalte han elevene om hva som kreves for å kunne jobbe i SAS, samt hvilke arbeidsoppgaver man som en servicemedarbeider må kunne håndtere. Dette var arbeidsoppgaver som var alt fra å selge og endre billetter, sjekk-inn, ta betalt for bagasje og overvekt, samt stort fokus på at alle passasjerer har med seg riktige reisedokumenter før de skal ut på flyreiser til ulike deler av verdenen. Han fortalte også om uheldige konsekvenser som følge av korona-pandemien, som førte til oppsigelser og store funksjonsendringer i selve avgangshallen.

Lysere tider i vente

Nå etter at verden igjen har åpnet opp, har SAS GROUND HANDLING behov for å fylle 70 stillinger, og det helst før sommerferiestart! SGH har også ansvar for 30 andre flyselskap som opererer på flyplassen, der SGH leverer bakketjenester som sjekk-inn og bagasjehåndtering.

Takk for oss OSL!