Film og foto

Som elev på Global Solidaritet vil du lære om dokumentarfilm, og selv være med å lage reportasjer fra reisene du er med på. Film og foto er en viktig del av skolens informasjonsarbeid.

Film

Du lærer å filme med gode kamera og redigere video i Final Cut Pro. For de som har lite erfaring starter vi med iMovie. Vårt hovedfokus er på dokumentar med utgangspunkt blant annet i studieturene til Hellas og Kenya.

Du kan også være med på å lage flerkameraproduksjoner av forestillinger og andre arrangement som foregår på skolen. Vi har 2 profesjonelle HDV kamera, og til redigering har vi 8 iMacs med iMovie, Final Cut Pro X og Premiere pro. Dette utstyret brukes i undervisningen, men du har også tilgang til videokamera og redigeringsutstyr på kveldene til eget bruk.

Foto

En viktig del av dokumentasjonen og informasjonsarbeidet skjer gjennom foto. Vi dokumenterer arbeidet og turene våre med bildeserier og fotoutstillinger. Eget speilreflekskamera er ingen forutsetning for å begynne hos oss, men det øker utbytte når vi jobber med foto. Vi har noen speilreflekskameraer å låne ut til bruk i skoletida. Har du eget kamera, vil du få hjelp/opplæring i bruk av kameraet. Fotointeresserte kan også velge foto valgfag.

Til toppen