Kenya

I januar/februar drar vi til Kenya i ca. 10 dager. Programmet er fullpakket med spennende og lærerike opplevelser, og reisen til Kenya setter helt klart våre liv og livsstil i perspektiv.

Klikk for stort bildeVi møter barna. Karine Risnes  

Afrika er et enormt kontinent med 54 stater med mange og ulike ressurser, kultur, natur, muligheter og utfordringer. Sju av verdens ti land med raskest økonomisk vekst ligger i Afrika samtidig som vi finner den største andelen ekstremt fattige i Afrika sør for Sahara. Det er på mange måter kontrastenes kontinent.

Klikk for stort bildeVi besøker et barnehjem i Nairobi. Karine Risnes  

I Nairobi besøker vi utviklingsprosjekter og organisasjoner for å lære mer om menneskers ulike levekår og for å møte mennesker som jobber for en bedre fremtid for mange. Vi besøker blant annet et barnehjem, Kiberaslummen, en fairtradeplantasje, et hjem for tidligere gatebarn, et elefantbarnehjem og en ungdomsaktivistgruppe. Vi får også tid til en safaritur med en overnatting i en av Kenyas fantastiske nasjonalparker.

Klikk for stort bildeProject Elimu i Kiberaslummen. Karine Risnes  

Vi bruker film, foto, intervjuer, samtaler og egne notater til å dokumentere det vi opplever. Det viktigste arbeidet venter når vi kommer hjem igjen. Da jobber vi med informasjonsarbeid og sprer det det vi lærer til andre.

Klikk for stort bildePå besøk på Fairtradeplantasje. Karine Risnes  

Klikk for stort bildeVi danser. Karine Risnes  

Klikk for stort bildeVi møter ansatte på en fairtradeplantasje. Karine Risnes  

Til toppen