Handlekraft

Dette er Handlekraft

Det haster. Tiden er inne for å engasjere seg for global rettferdighet og en bærekraftig verden. Men hvor skal du begynne?

Handlekraft er en linje der du lærer hvordan akkurat du kan være med å endre verden. Du prøver ut ulike måter å skape endring og påvirke på, du får øvd deg på å la din stemme bli hørt, og du får utnyttet ditt engasjement til det fulle.

Lær om de viktigste debattene, utfordringene og dilemmaene verden står ovenfor, samt din rolle i det hele. Sammen kan vi forandre verden og vise handlekraft!

Søk skoleplass

Hva gjør du på Handlekraft?

Lærer om og bruker ulike metoder for politisk påvirkning, inkludert kampanjearbeid, aksjonisme og lobbyarbeid. Besøker stortinget, spørretimer og møter politikere.

Øver på å bruke vår forbrukermakt, og prøver ut ulike måter vi kan gjøre vår hverdag og livsstil mer bærekraftig på gjennom hverdagsaktivisme.

Deltar på spennende kurs og workshop med nasjonale ungdomsorganisasjoner og er med på aktuelle markeringer, demonstrasjoner, filmfestivaler og debatter. 

Drar på 4 spennende studieturer i inn- og utland og mange Osloturer for å møte organisasjoner og ildsjeler som inspirerer oss. 

Får erfaring med frivillig arbeid i Hønefoss og Viken. Spesielt rettet mot flyktninger og lavinntektsfamilier. 

Øver på debatt- og  argumentasjonsteknikk og får trening i å holde foredrag og workshop for å engasjere andre. 

Lærer mer om de store debattene og uenighetene innenfor temaene bærekraft og global rettferdighet. 

Arrangerer byttemarked, sponsorløp, innsamlingsaksjoner og bærekraftfestival.

Les mer om Handlekraft

Studieturer

Linja byr på 4 spennende studieturer.

Ghana

I februar reiser vi til Ghana for å gi dere en unik mulighet til å oppleve verdens store bærekraftsdilemmaer på nært hold. Det er en reise som setter fokus på linkene mellom norsk forbruk, bærekraft og fattigdomsreduksjon i Ghana. Hvordan oppnå fattigdomsreduksjon og bedre levekår og samtidig ta vare på natur og miljø?

 

Til Hellas gjennom Europa

Turen til Hellas med tog har vi valgt å kalle «gjennom Europa i flyktningers spor».  Turen er en togtur gjennom Europa som starter i Norge, går gjennom Balkan og Sarajevo, har hovedstopp i Hellas og sluttdestinasjon Hønefoss stasjon. Fokuset er på flyktninger, migrasjon og klima & miljø.

 

Hoddevika 

Vi drar til Hoddevika på Vestlandet for å se på det imponerende arbeidet som Nordic Ocean Watch har fått til der med strandrydding og oppsamling av søppel i "TAVAHALØA". Dere får også muligheten til å ta et nybegynnerkurs i surfing. 

 

Hvaler

Den første studieturen vår går til Ytre Hvaler Nasjonalpark for å ta tak i den store utfordringen med marin forsøpling. Vi gjør vårt bidrag gjennom søppelrydding i skjærgården. 

Les mer om studieturene på Handlekraft

Spørsmål og svar om Handlekraft

Du er ikke alene om å lure på noe! Her er vanlige spørsmål og svar om denne linjen:

 

 

     Bilde av en elev i samtale med skolegutt på studietur - Klikk for stort bildeMenneskemøter Karine Risnes  

 

 

   

 

 Bilde av linjelærer Karine Risnes - Klikk for stort bildeLinjelærer Karine Risnes 

Karine Risnes

Lærer på handlekraft

Faglig bakgrunn

Bachelorgrad i latinamerikastudier og Spansk. Mastergrad i samfunnsgeografi, og senere praktisk-pedagogisk utdanning. Bred erfaring med organisasjonsarbeid og frivillig arbeid både i Norge og utenlands.

Tidligere yrkeserfaring

Prosjektkoordinator i Latinamerikagruppene i Norge (LAG), SAIH (studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond) og spansk-norsk tolk i offentlig sektor.

Undervisningsfag

Handlekraft linjefag, valgfaget bærekraft

Bli bedre kjent med Karine

Til toppen