Studieturene på Multisport

Du får tre studieturer på Multisport, i tillegg til friluftsturene med Besseggen som høydepunktet. Vi reiser på treningsleir til Lanzarote, skireise til Trysil, og på surfecamp i Hoddevik ved Stadt. Det er vel unødvendig å si at dette er høydepunkter i skoleåret!

Treningsleir på Lanzarote

Høstens studietur går til Club La Santa på Lanzarote, en av kanariøyene. Perfekt sted for en treningsleir! Club La Santa er et paradis for sports- og treningsglade, og en velkjent arrangør av treningsopphold og sportsevents i over 30 år.

Over 30 ulike sportsfasiliteter venter på oss, og du står fritt til å prøve de fleste av dem etter eget ønske. Noen av aktivitetene du kan velge på La Santa: Tennis, sandvolley, boksing, svømming, kajakk, fotball, håndball, golf - bare for å nevne noe


Vi bor i leiligheter, og har halvpensjon på senteret. Middagene spiser vi enten på La Santa, eller i landsbyen tre km. unna.

Skireise til Trysil


Skikjører i fin stil på toppen av Trysil, med flott utsikt foran seg. - Klikk for stort bilde Einar Lindhjem  Carving i formiddagssol: Som vanlig gnistrende føre og nypreppede løyper! 

Et av høydepunktene på Multisport er studieturen til Trysil, Norges største skidestinasjon. Bli med til et fantastisk skisted, tilpasset absolutt alle nivåer, og en helt spesiell atmosfære.

Trysil har alt et skisted kan by på: Milevis med godt preparerte nedfarter, veldig gode snowparker for alle nivåer, skikkelig skiresort-atmosfære. Når multisport drar på femdagers alpintur, drar vi selvsagt til Norges beste skisted. 

Frikjøring og instruksjon
Du får rikelig med tid til å utforske Trysil på egenhånd, for her er det virkelig et stort område å bli kjent med! I tillegg til frikjøringen, får du skiteknisk oppfølging. Målet er å ha det gøy på ski, samtidig som vi skal bli litt bedre skikjørere. Instruksjonen vil bli tilpasset ulike nivåer. 

Samhold
Noe av det viktigste med både denne og de andre studieturene, er å ha en topp sosial tur. Når linja drar alene, bor, spiser og kjører ski sammen, blir Multisport en skikkelig sammensveiset gjeng. Ingenting bygger samhold og fellesskap som gode, felles opplevelser.

Surfecamp i Hoddevik

Elever bærer surfebrett ned til stranda i Hoddevika. - Klikk for stort bildeSurfecamp i Hoddevik ved Stadt. Johanna Magnus   

Avslutningsturen på Multisport er surfecamp i Hoddevik ved Stadt. Dette er en internasjonalt kjent surfespot, et fantastisk sted som gjør noe med deg.

Når våren kommer og skoleåret nærmer seg slutten, pakker vi minibussene og reiser på tur, da er det surfing som står på programmet. Sammen med bærekraft valgfag drar vi til fantastiske Hoddevik, en surfespot som er kjent i surfemiljøet over hele verden. 

Sosial surfecamp
Vi har surfekurs, bor i telt og hytter, har rett og slett en superhyggelig avslutningstur. Og skikkelig bonus på tampen av skoleåret er å gjøre noe sammen med gjengen fra valgfaget bærekraft. Enda flere spennende elever å bli kjent med!

Strandrydding
Surferne i Hoddevika har et sterkt miljøengasjement. Strandrydding er en naturlig del av surfecampen. Et viktig og tankevekkende innhold på turen, som virkelig setter ting i perspektiv for oss. Noe veldig viktig sammen med noe veldig gøy, det er jo essensen av folkehøgskole!

Besseggen og Jotunheimen

Fem elever sitter og tar en hvil, med flott utsikt over Gjende. - Klikk for stort bildePause med utsikt! På vei over Sjugurdtind ved Gjende. Einar Lindhjem  Pust i bakken: Utsikt over Gjende, på vei over Sjugurdtind.

Lyst til å oppleve en 2000-metertopp? Allerede i starten av september er vi på tredagerstur i Jotunheimen, i området ved Gjende. Her bor vi på Gjendebu, den eldste av Norges DNT-hytter, og som hadde 150 års jubileum i 2021. Ikke rart at det var nettopp her den første hytta kom, dette er Jotunheimens indrefilét. 

Toppturer
Vi går på Store Svartdalspiggen (2174 moh.), en middels krevende topptur. Når vi kommer innover Gjende med båt første dagen, ligger denne toppen midt i mot. Et skikkelig landemerke med fantastisk utsikt, og ikke så vanskelig å gå på som det ser ut til! Hvis været byr på lavt skydekke, går vi heller på Gjendetunga (1516 moh.). Kortere, men med veldig mye utsikt "for pengene".

Besseggen
Siste dagen tar vi båt et lite stykke tilbake til Memurubu, og går over spektakulære Besseggen. Denne turen trenger neppe noen nærmere presentasjon, dette er kanskje Norges mest kjente fjelltur. Stikkord er høyt, luftig, smalt og bratt! Perfekt for Multisport, med andre ord...

Til toppen