Nyhetsbrev juni 22

Dette nyhetsbrevet kommer med en hilsen fra Morten, rektor på skolen, og fortsetter med nyttig informasjon om stipend og lån, studieturer og mulighet for å stikke innom på skolen i sommer. God lesning!

Morten Eikenes, rektor. 

Hei!

Jeg heter Morten Eikenes, og er rektor her på skolen. Nå gleder jeg meg til å møte dere om ikke lenge. Dere blir det ellevte kullet jeg er så heldig å være rektor for. Etter to år med korona, ser jeg nå frem til å ha et helt normalt og et helt fantastisk år med nettopp dere. Det kan jeg love dere at resten av personalet på Ringerike også gjør. Og det er litt av en gjeng – elevene som har gått her kan i hvert fall ikke få fullrost sine lærere og alle de andre som jobber her på skolen 😊

Nå kommer altså starten på ditt folkehøgskoleår stadig nærmere. Om drøye to måneder kommer du og ca 120 andre spente elever til å flytte inn og fylle skolen med smil og latter. Sammen skal vi skape god stemning og et skoleår du aldri vil angre på!

Du har kanskje fått med deg at slagordet vårt er «skolen som aldri sover»?  

Det sier noe om hverdagen her på skolen – undervisning, aktiviteter og et yrende liv sent og tidlig, men det sier også noe om at vi skal ligge i front og stadig utvikle oss. Vi er opptatt av at hver eneste elev, hvert eneste år, er godt fornøyd med året her hos oss. Et skoleår hos oss, skal være et år du aldri vil angre på. Derfor er det gledelig at elever på Ringerike scorer sitt folkehøgskoleår svært høyt i evalueringer. Ofte ligger snittet på 5,5 på en skala til 6 når vi spør hvor godt fornøyd de er totalt sett. Dette bekreftes også av undersøkelser på landsbasis, der vi plasserer oss helt i toppen på elevtilfredshet.

Selv om det er stille på skolen akkurat nå – årets elever har jo akkurat reist hjem, så sover vi heller ikke om sommeren 😊 Du vil få mer informasjon i nyhetsbrevene som kommer utover sommeren, og vi er tilgjengelig både på telefon og digitale flater om det skulle være ett eller annet. Er du i nærheten – kom gjerne innom på besøk.

Ønsker deg en strålende sommer, junihilsen fra Morten 😊

Skoleåret 2021-2022 er historie

Det var, som alltid, både latter og tårer her de siste dagene. Det ble en veldig hyggelig avslutning. Da vi spurte elevene på evalueringen om hva de ville trekke frem om de skulle anbefale skolen videre til en venn fikk vi disse svarene vi har satt sammen til en ordsky:

 

Det er altså bare å begynne å glede seg, om du ikke allerede har begynt 😊

Sommeren

Tunet er tomt. Men bare for en liten stund, vi driver nemlig sommerdrift. I juni har Norges Musikkorps Forbund to kurs her som vi gleder oss til. Etter det tar alle driftsansatte en velfortjent sommerferie, før Humanistisk Ungdom kommer inn med sin sommerleir siste uka i juli. Litt utleie blir det også i august, før vi tømmer skolen for å klargjøre den til skolestart.

Besøk

Kanskje er du forbi skolen en gang i løpet av sommeren? Send oss ei melding da vel, og kom innom oss på et lite besøk. Om du gjør avtale på forhånd, får vi som regel til å møte deg og vise deg litt rundt på skolen. Send oss en e-post på rf@ringerike.fhs.no eller melding på mobilnr. 90 41 56 31 før du kommer, så finner vi en tid for å møtes. Men du, det er selvfølgelig greit å bare stikke innom en tur om du skulle være forbi, om det ikke er noen her, må du gjerne gå en runde og se deg litt om.

Skoleåret 2022-2023

Du er med på å skape året. Hvert år er avhengig av elevene som er der. Det er dere som skaper miljøet, blir venner og preger skolen og hverandre. Årsplanen og timeplanen for skoleåret 2022-2023 er rett rundt hjørnet, og vil legges ut i facebookgruppa og på skolens nettside. Årsplanen vil gi deg de store linjene med ferier og frihelger slik det ser ut akkurat nå. Valgfagene plasserer vi når skolestart nærmer seg. Vi må ta forbehold om forandringer, og oppfordrer deg til å bestille billetter med fleks, slik at du kan forandre på dem om noe skulle skje.

Under tre måneder til skolestart!

Om du ikke allerede har notert det, er skolestart søndag 21. august. Vi åpner opp for ankomst fra kl 10, og så har vi den offisielle åpningen av skoleåret litt senere utpå dagen. Etter den må de som ev følger deg reise fra skolen. Har du lang reisevei, kan du komme lørdag, gi oss i så fall beskjed. Eksakte tider, og hva du trenger å ha med, får du i løpet av sommeren. 

Om ikke lenge skal du sette preg på dette rommet! 

Det mest spennende med åpningsdagen er selvsagt å møte alle de andre. Ikke minst romkameraten din. I utgangspunktet kommer du ikke til å dele rom med en fra samme linje, hjemstedet ditt eller skolen din. Men det er ikke alltid kabalen går opp. Romkabalen er noe av det siste vi gjør før skolestart, så det er ikke mulig å få vite hvem du skal dele rom med før du kommer.

Sommerbrev fra lærerne

Vi sender ut sommerbrev fra læreren eller lærerne dine i løpet av en ukes tid. Der får du vite litt mer om hva de planlegger på linja, og om det er noe utstyr som det er nødvendig eller lurt å ta med.

Opptak

Når dette skrives, har 112 elever takket ja til skoleplass hos oss.  Det begynner å bli fullt, men vi har fortsatt noen få ledige plasser på alle linjer. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og skape et fantastisk år i sammen.  Pr nå ser fordelingen av elever på linjene slik ut:
Dans 8, Design & Fashion 18, Humor & Scene 9, Multisport 12, Musikal 35, Utøvende Musikk 15 og Visual Arts 15.

Lån og stipend

Lånekassen er åpen for søknader.  I år er støtten fra Lånekassen kr. 117 170,-.
Nå kan du søke lån og stipend hos Lånekassen. Hvis du søker nå, vil søknaden bli behandlet i løpet av sommeren. Du må selv følge med på din side og signere for lånet når søknaden er ferdigbehandlet. Når skoleåret har begynt, sender vi en bekreftelse til Lånekassen om at du har begynt som elev hos oss. Du må ha møtt opp for at Lånekassen skal foreta første utbetaling. Hvis du har signert for lånet, kommer pengene inn på kontoen din. Hvis du ikke har signert, må du logge deg inn (ha nødvendig elektronisk id med deg!), signere og vips er pengene på kontoen din. Her kan du søke Lånekassen.

Innbetalingsplan

Innbetalingsplanen følger i hovedsak utbetalingsdatoene fra lånekassen, og med få unntak dekkes de månedlige innbetalingene av utbetalingene fra lånekassen om man har fullt lån og stipend. Unntakene er tilleggsfakturaene med forfall 10. august og 5. januar (merket oransje i innbetalingsplanen), disse må du dekke av egne midler. Beløpet på tilleggsfakturaene avhenger av totalkostnaden på den linjen du går, slik at ikke alle har tilleggsfaktura i januar.
Har du spørsmål om økonomi eller betaling, ta kontakt med Kristin: kristinsm@viken.no eller mobil 41 65 66 48.

Studieturer

Planlegg i god tid. Minner om at du må ha med gyldig pass klart til studieturene – og at det må være gyldig seks måneder etter skoleslutt. Passkontorene har lange køer, sjekk utløpsdato for passet ditt og bestill time allerede nå om du trenger å fornye det.
Ta kontakt med skolen hvis det er noe du lurer på når det gjelder pass.

Følg med!

Det er veldig hyggelig at så mange av dere allerede er medlem av facebookgruppa til 22-23 kullet. Og er du ikke medlem, må du jo bli det 😊 Gruppa er for alle som skal begynne på skolen i august. Når det nærmer seg skolestart, oppretter vi egne linjegrupper.

Neste nyhetsbrev kommer i slutten av juni.

Kontakt oss

Er det noe du lurer på, er det bare å ta kontakt på mob. 90 41 56 31, tlf 32 17 99 00 eller e-post rf@ringerike.fhs.no
 

Junihilsen fra alle oss på Ringerike folkehøgskole

Til toppen