Nyhetsbrev mai 22

Det nærmer seg slutten på skoleåret 21/22, så nå gjelder det å ha to tanker i hodet samtidig. Minst! Vi skal både avslutte året med 21/22-kullet, og starte planleggingen av ditt fantastiske folkehøgskoleår. Her er litt om det som foregår her nå:

Nå er vi inne i den siste skoleuken, for allerede onsdag om en uke er skoleåret for kullet 2021-2022 slutt. Elevene skal reise videre, fulle av gode minner, inntrykk, opplevelser og læring for livet. Det blir rart. For en folkehøgskole er bare en folkehøgskole når den er full av elever og aktivitet.  Nettopp derfor er det så fint at du kommer til oss til høsten!

Dette skjer fremover:

På lørdag skal vi ha en stor vårfest, linjer og etasjer skal ha sine avslutninger, det skal ryddes, vaskes, pakkes, og minnebøker skal skrives. Utallige te- og kaffekopper skal deles over alt fra dype samtaler til fjas og moro. Noen planlegger fremtiden sammen, kanskje reise ut i verden, eller bo i et kollektiv.

Uken toppes med en avslutningsfest og vitnemålsseremoni tirsdag kveld. Da skal vi takke hverandre for året, holde taler, synge, spise god mat, minnes og gråte litt. For på onsdag er det slutt, da må rom og etasjer være tomme, ryddige og klare, og romnøkler overleveres etasjelærere. Og alle sier hadet til alle, og det blir latter og tårer, ja, masse tårer. Fordi året er over, men også fordi gleden er så stor over alt vi har fått oppleve sammen.

Årets vårfestplakat.

Vårfest

Førstkommende lørdag er det vårfest.

Da inviteres foreldre, søsken og venner til å komme på besøk. Det kan også du gjøre! Da kan du se flere av linjene i aksjon, få god mat, se skolen og få hilse på elever som går her i år og vi som jobber her. Det begynner kl 13, og slutter ca kl 18. Det er mulig å komme bare en liten tur også.

Det er kjempehyggelig hvis du har muligheten å komme på besøk. Gi oss beskjed på rf@ringerike.fhs.no eller mob. 90 41 56 31 du kommer slik at vi kan sette av tid til å snakke litt sammen.

Velkommen!

Skolestart

Årsplanen for skoleåret 22-23 er ikke klar ennå, men vi vet allerede nå at skolestart er søndag 21. august. Vi åpner opp for ankomst fra formiddagen av, og så har vi den offisielle åpningen av skoleåret sånn i tre-firetiden et sted. Mer informasjon om skolestart og hva dere trenger å ha med, får dere i løpet av sommeren.

Opptak

Nok en gang har vi fantastiske tall å vise til. Når dette skrives, har 111 elever sagt ja til skoleplass hos oss.  Det begynner å bli fullt, men vi har fortsatt noen få ledige plasser på alle linjer. Vi gleder oss til å bli kjent med deg og skape et fantastisk år sammen.

Lån og stipend

Lånekassen åpner for søknader i midten av mai. I neste nyhetsbrev vil vi informere om satser for stipend og lån, økonomi og betalingsplan.

Studieturer

Planlegg i god tid. Minner om at du må ha med gyldig pass til skolestart – og at det må være gyldig seks måneder etter skoleslutt. Passkontorene har lange køer, sjekk utløpsdato for passet ditt og bestill time allerede nå om du trenger fornye det.
Ta kontakt med skolen hvis det er noe du lurer på når det gjelder pass.

Følg med!

Det er veldig hyggelig at så mange av dere allerede er medlem av facebookgruppa til 22-23 kullet. Og er du ikke medlem, må du jo bli det 😊 Gruppa er for alle som skal begynne på skolen i august. Når det nærmer seg skolestart, oppretter vi egne linjegrupper.
Neste nyhetsbrev kommer i slutten av mai.

Kontakt oss!

Er det noe du lurer på, er det bare å ta kontakt på mob. 90 41 56 31, tlf 32 17 99 00 eller mail rf@ringerike.fhs.no

Venter på nye elever!

Maihilsen fra alle oss på Ringerike folkehøgskole.