Design & Fashion sommerbrev

Velkommen til Design & Fashion linja på Ringerike Folkehøgskole. Det er utrolig hyggelig at du vil tilbringe neste skoleår hos oss, vi gleder oss til å møte deg!

Jeg heter Johanna, og er linjelæreren din. Jeg har vært så heldig å ha jobbet på Ringerike folkehøgskole i 9 år! Jeg har bachelor og hovedfag fra Kunsthøyskolen i Oslo, institutt for klær og kostymer og studerte PPU ved Høyskolen i Akershus. Jeg har jobbet som faglærer i design og tekstil på videregående skole og freelance med fokus på tegning og tekstiltrykk. Jeg har også erfaring fra arbeid med styling og motevisninger.

Backstage på moteshow. Johanna Magnus  

På nettsidene våre på ringerike.fhs.no ser du det vi skal gjøre på linjen, i store trekk.

Siden dere elever er vår viktigste ressurs, har vi muligheter til å justere og bestemme detaljer etter hvert som vi blir litt bedre kjent med deres kunnskaper og interesser.

Jeg lover dere i alle fall et variert og spennende år der dere skal få innsikt i både søm-, og moteverdenen. Du vil få utfyllende informasjon ved skolestart.

På Design & Fashion er vi opptatt av gjenbruk og bærekraft. Dette preger hvordan vi jobber med ressursbruk og materialer. Om du kan sy litt fra før, er det flott, men hos oss trenger du ikke erfaring med søm når du begynner. Vi starter med helt grunnleggende søm undervisning så alle får et likt grunnlag for å drive med klesdesign. Men når alt kommer til alt, er det er din kreativitet, stå-på-vilje og engasjement som er de viktigste egenskapene en designer bør ha!

Johanna Magnus  

Johanna Magnus  

Johanna Magnus  

Vi kommer nok til å bli både utfordret og frustrert, men også kjempefornøyd over resultatene og prosessen – dette er en viktig del av det å skape! Design kommer ikke i et vakuum, og inspirasjon og kreativitet er noe som både kan læres og utvikles. Derfor skal du lære hvordan man jobber for å utvikle ideer, dra på inspirasjonsturer, utstillinger, motevisninger, og ikke minst: arrangere våre egne moteshow!

For Julie er det dette som gjør skoleåret best! Johanna Magnus  

De viktigste redskapene vi trenger er symaskin og en god stoffsaks. Dette, og alt annet grunnleggende utstyr får du til utlån, men ta gjerne med egne redskaper du liker å jobbe med. Stoff, tekstiler og annet tilbehør til klær er dekket av skolepengene, og vil bli fordelt til hver enkelt oppgave. Siden det du skaper også skal gjenspeile din identitet, oppfordres du til å ta med ting som inspirerer deg, noe du har laget før, eller vil lage noe av.

I løpet av skoleåret skal vi reise på studieturer. Vi drar på en bli kjent tur til Jotunheimen i starten av skoleåret, og i november reiser vi på tur til London og Paris, det blir en spennende tur til to av Europas motemetropoler. I slutten av januar drar vi til København og Copenhagen Fashion week. Så nå er det bare å glede seg til et uforglemmelig år på Ringerike folkehøgskole og Design & Fashion!

Følg oss på Instagram: design_fashion_ringerike fhs. Ha en god sommer og velkommen til et spennende skoleår!

Hilsen Johanna Magnus, Johannam@viken.no

Til toppen