Elevrådssamling 6. mai

Ombudet for barn og unge i Viken arrangerte samling for elevrådsrepresentanter fredag 6. mai. 

Deltakere fra mange skoler i Viken var samlet i Storsalen på skolen Mari Solheim  

Vertskap

Representanter fra elevrådsstyret på Ringerike videregående skole var aktive som vertskap under samlingen. Sammen med elevrådskontakt Aud Hilde Gravermoen stod de ved inngangen og ønsket alle deltakerne velkommen ved ankomst. Elevrådsmedlemmer deltok også i ryddeoppdrag i løpet av dagen og bidro til god profilering av skolen. 

Aktive deltakere

Samlingen ble holdt i Storsalen på skolen, hvor deltakerne var plassert rundt småbord for å tilrettelegge for gode samtaler underveis. Det kom elever og lærere fra mange skoler i Viken. I tillegg hadde også flere fra Viken fylkeskommune tatt turen til Ringerike, blant annet fylkesråden for utdanning og kompetanse.

I løpet av dagen fikk deltakerne gode innspill og inspirasjon til elevrådsarbeidet fra Ombudet for barn og unge i Viken som ledet samlingen. Det var også satt av mye tid til samtale og praktiske oppgaver. En av tingene som ble testet ut var bruk av såkalte "styrkekort", etter inspirasjon fra Ung Invest. Tanken bak dette er at deltakerne skal trenes opp i en positiv og styrkebasert tilnærming. 

Les mer om styrkekort og Ung Invest

Sunn og næringsrik mat

Etter noen timer med stort engasjement og mye aktivitet var det en sulten gjeng som var klare for lunsjservering. Dagens lunsj var en salatbuffet som var satt sammen med tanke på at maten skulle være sunn, mettende og bærekraftig -i tillegg til å være god! De Deltakerne fikk høre mer om tanken om bærekraftige kantiner i Viken og det arbeidet som blir gjort av kantineansatte på Ringerike videregående skole sammen med organisasjonen Matvalget. 

Noen glimt fra dagen

Til toppen